Слушалките AirPods няма да са на пазара и за празниците

Слушалките AirPods няма да са на пазара и за празниците

Apple представи безжичните слушалки AirPods в началото на септември и обеща да ги пусне в продажба към края на октомври, но това така и не се случи. Мнозина очакваха AirPods да се появят на пазара навреме за сезона на предпразнично пазаруване, но вече е явно, че и това няма да стане. Като цяло подобно забавяне е крайно необичайно за Apple, която прецизно планира представянето и пускането в продажба на своите продукти, а освен това компанията все още пази мълчание за причината за отсъствието на AirPods от магазините й.

Според източник на The Wall Street Journal забавянето може да е свързано с голямата сложност на слушалките. Компанията трябва да се справи с безжичното предаване на звук към двете части, да контролира синхронизирането на звука и закъснението, да обмисли какво се случва при изчерпване на батерията или загубването на някоя от слушалките и т.н. Всичко това означава, че феновете на Apple няма да могат да си подарят AirPods за Коледа и мнозина сигурно ще се насочат към безжичните продукти на други компании.

Източник: Engadget

  • Точно това щях да казвам и аз, тоя тип Кук ми е крайно неприятен, такъв тип забавяне въобще не е типично за тях и слушалките са меко казано грозни. Дизаина им не е променян от самото начало. Ако се опитват да налагат някакъв определен стил с модел слушалки на 10 години, няма да успеят, приличат на компания която нищо ново не може да предложи или измисли. За една фирма с толкова служители да е проблем пускането на едни слушалки вече трети месец, нещо не е както трябва там.
    feuer34
  • Доста грозни са все едно някой е срязал кабела на жичните слушалки. Поне да ги бяха пипнали малко да не стърчат толкова грозно от ухото. Хубавото на Bluetooth слушалките е, че може да се ползват и други марки/модели - така, че все тая кога и дали ще ги пускат, след като имаш доста алтернативи от други марки.
    centur
  • Този педераст Тим Кук все повече завлича надолу легендарната компания :( Нищо общо с харизмата и визионерския потенциал на Великия Стив Джобс!
    Воден-дух