Слушалките Sony WF-1000XM3 може да получат поддръжка на aptX HD

Слушалките Sony WF-1000XM3 може да получат поддръжка на aptX HD

Безжичните слушалки Sony WF-1000XM3 са сред любимите ни продукти в тази категория не само заради качествения звук, който осигуряват, но и заради ефективната технология за потискане на околния шум в тях. Искаше ни се да видим поддръжка за някои от стандартите за стрийминг с по-високо качество – например LDAC на Sony, но компанията реши да не добавя такава. Причината е основателна – малките батерии в слушалките.

През последните дни обаче надеждите, че слушалките може би ще се сдобият с възможност за стрийминг на още по-качествен звук, се върнаха. Според сайта The Walkman Blog за известно време WF-1000XM3 са присъствали в сайта за aptX на Qualcomm, където са били описани като съвместими със стандарта aptX HD. По-късно обаче страницата е била свалена, но снимката на слушалките продължава да е в сайта.

Освен ако не става дума за грешка, което е напълно възможно, не е изключено съвсем скоро Sony да пусне нов голям ъпдейт за слушалките, който да добави съвместимост с технологията. Тя осигурява възможност за прехвърляне на 24-bit hi-res звук, а това ще даде допълнителен тласък на слушалките и ще ги отличи от останалите изцяло безжични модели.

Sony вече притежава стандарт за безжичен стрийминг на 24-bit звук и това е LDAC, а за активирането на aptX HD ще трябва да плати лицензионна такса на Qualcomm. Засега не знаем какви са плановете на компанията, но големите слушалки WH-1000XM3 ползват същия процесор и поддържат aptX HD (плюс LDAC) – те обаче имат и много по-голяма батерия.

Източник: The Walkman Blog

  • Тия където ги пробутвате нямат noise cancelling, качете се в някой дизелов автобус с тях ...
    nikito_blend
  • Пълна боза са WF-1000XM3, наред с Bose SoundSport Free ! . Много пари за нищо .... Ако искате качествен звук Sennheiser Momentum е най-добрия избор .
    VladoL