Слушалките Sony WF-SP800N са подходящи и за спорт

Sony добави нов модел в портфолиото си от напълно безжични слушалки, който предлага много от възможностите на флагманския модел WF-1000XM3, но на по-ниска цена. Устройството има подобен дизайн, но добавя силиконови стабилизатори, които подобряват стабилността в ухото по време на спорт, но могат и да се свалят при нужда. Управлението също става чрез сензорни зони.

Слушалките предлагат и IP55 водоустойчивост, което би трябвало да ги предпази дори и да сте плувнали в пот по време на тренировка. Откриваме още технологии като Extra Bass, активно шумопотискане с функция Adaptive Sound Control за оптимизиране според вашата активност и 9/13 часа живот на батерията с включено и изключено шумопотискане, а калъфът за съхранение осигурява още един пълен заряд.

Има и функция за бързо зареждане, която за 10 минути добавя енергия за час работа. Устройството се възползва и от подобрена версия на Adaptive Sound Control, която е налична чрез новата версия на приложението Sony | Headphones Connect. Освен от действията ви тя се учи и от местата, които посещавате, така че може да настройва звука според местоположението – например у дома ще изключи шумопотискането и еквалайзера, в офиса ще ги включи, във фитнеса ще засили басите и т.н.

Има опция и ръчно да въведете локации и да изберете опциите на звука за всяка от тях. Тази функция е налична за всички слушалки, които поддържат Adaptive Sound Control и се конфигурират през въпросното приложение. Sony WF-SP800N ще са на цена около 180 евро, а продажбите им започват през юли в черно, бяло и синьо.

В началото на април компанията анонсира и друг напълно безжичен модел, който е дори още по-евтин. Това са слушалките WF-XB700, които включват технологията Extra Bass за по-плътни ниски тонове от ползваните 12 мм говорители. Липсва технология за активно шумопотискане, а батерията стига за 9 часа работа или 18 часа, като се добави и заряда в калъфа за носене. Слушалките имат IPX4 рейтинг за предпазване от водни пръски и пот. Вече се продават в Европа на цена 150 евро.

Източник: Sony