Слушалките Sony WH-1000XM3 имат проблем със студа

Когато през декември тествахме слушалките Sony WH-1000XM3 останахме впечатлени от техните възможности за възпроизвеждане на качествен звук и ефективно потискане на околните звуци. Тогава се сблъскахме и с нещо, което решихме, че е обикновен незначителен бъг - на няколко пъти при ползване на слушалките в студено време сензорният панел за управление се активира без никаква причина, което доведе до смяна на песни или промяна на силата на звука. Оказва се, че и други потребители са изпитали това необичайно поведение, което накара Sony да публикува съобщение в сайта си.

В него компанията посочва, че продължава своето проучване на казуса, но слушалките са проектирани да работят оптимално в температурен диапазон 0-40 градуса, а извън него представянето им може да бъде нарушено. Според Sony проблемът се проявява при рязка промяна на температурата - например преход от топло към студено място. Докато чакаме изводите от проучването на компанията тя споделя просто решение за заобикаляне на този бъг - необходимо е просто да изключите и след това пак да включите слушалките. По този начин те ще се рестартират и някои техни параметри ще възстановят началните си стойности, а това ще отстрани непредсказуемото им поведение.

Източник: Sony

  • Вероятно конденза активира капацитивните бутони. Могат да повишат прага на чувствителност на контролера, но трябва да е програмируем. Друго не разбирам - как може Блудио да предлага Т6 за 50 лева и те да са от титаниево-алуминиева сплав , а 10 пъти по-скъпите Сонита да са пластмасови?
    A4i
  • Навремето май имаше два вида слушалки, AKG и останалите, в къщи някъде се търкалят едни, още работят без забележки, предполагам, че и новите им модели са на ниво.
    n1