Слушалките Sony WH-1000XM4 ще предложат още по-голяма автономност

Sony работи по наследник на слушалките WH-1000XM3, които ни впечатлиха с удобството при носене, качественото звучене, дългото време на автономна работа и отличните възможности за потискане на околните звуци. Новото устройство логично се казва WH-1000XM4, а доказателство за неговото съществуване идва от появата в сайта на бразилския регулатор Anatel.

То ни донесе не само куп снимки на слушалките, но разкри и потребителско ръководство, което съдържа някои интересни подробности за неговите характеристики. На пръв поглед WH-1000XM4 няма особени промени в дизайна, в което няма нищо лошо, защото WH-1000XM3 изглежда достатъчно утилитарно без ненужни елементи.

От ръководството се разбира, че слушалките ще ползват Bluetooth 5 (вместо 4.2 в WH-1000XM3) и ще имат номинална консумация от 2 вата (вместо 8W). Освен това батерията ще издържа до 40 часа при връзка чрез кабел и с включено шумопотискане (вместо 36 часа). Намалената консумация на енергия подсказва, че слушалките ще осигурят и много по-дълго време на работа в безжичен режим.

Остава да изчакаме официалната премиера на WH-1000XM4, за да научим останалите подробности, но тя може да е чак през лятото. WH-1000XM3 например бяха представени в края на август 2018 преди началото на изложението IFA, но Sony може да реши да анонсира новия модел и по-рано.

Източник: Insiraficha, The Verge

  • Имам XM3 и съм супер доволен от тях. Батерията им държи супер много и шумоизолират перфектно :) А за звука нямат равни
    BigHTCfan