Смартфонът Blloc залага на минимализъм

Смартфонът Blloc залага на минимализъм

Смартфоните са известни със способностите си да ни разсейват и отклоняват вниманието ни от задачите, с които сме се захванали, но германската компания Blloc иска да промени това. Тя разработва смартфон със същото име, който разчита на специално разработена платформа на базата на Android 8.1, която опростява взаимодействието с телефона, като подрежда всички използвани приложения в прегледна хронологична линия на име The Root.

В нея са организирани основните функции на най-популярните и често използвани приложения и услуги като Facebook Messenger, прогноза за времето, Uber, WhatsApp, Google Maps, Spotify, новини и други. Всичко е монохромно, за да се пести енергия и не се натоварват очите, но при разглеждане на снимки или разглеждане на сайтове цветовете се връщат чрез докосване на сензора за отпечатъци. Смартфoнът е снабден с 5.5“ LCD full HD дисплей, осемядрен чипсет MediaTek Helio P23, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и батерия с капацитет 3100 mAh.

Основната камера е 13МР със сензор Sony IMX 258 и може да записва 4K видео, а сред останалите характеристики откриваме USB-C порт, жак за слушалки и Bluetooth 4.0. В момента устройството може да се поръча предварително като бета версия на цена 369 евро с начало на продажбите тази есен. Интересно е, че с покупката идва и 12-месечна застраховка срещу почти всякакви повреди и дори кражба, така че потребителите няма да се притесняват за своята инвестиция, ако с техния телефон се случи нещо.

Източник: Blloc

  • Е и да е черно бял през цялото време, какво от това? При lcd това как помага?
    tzincbg
  • -
    npet