Смартфоните на Samsung постигат по-високи средни скорости при изтегляне на данни, сочи проучване

Смартфоните на Samsung постигат по-високи средни скорости при изтегляне на данни, сочи проучване

Проучване на OpenSignal показва, че скоростите на трансфер на данни през мобилните мрежи варират според модела на използваното устройство. Това, разбира се, не е изненада, но от анализа виждаме какви са разликите при трите най-големи производителя в момента – Samsung, Huawei и Apple.

Данните сочат, че най-добри средни скорости на изтегляне се отчитат при потребителите със смартфони Samsung – в 35% от страните, в които е проведено проучването (40). По този показател на втора позиция се класира Apple с по-високи постигнати скорости в 17.5% от страните. В останалите 48% няма отчетлив превес за някои от трите компании, но в 7 от страните потребителите на Huawei са споделяли първото място.

Що се отнася до същинските скорости при изтегляне, потребителите в САЩ, които използват модел на Samsung, достигат средно с 8.2 Mbps по-висока скорост спрямо тези с iPhone. Преднината на Samsung е още по-голяма в Норвегия например, където е с 12 Mbps спрямо Huawei и с цели 14 Mbps спрямо iPhone. От друга страна, продуктите на Apple изтеглят данни по-бързо спрямо Samsung в Обединените арабски емирства и Тайван - съответно с 14.7 Mbps и 8 Mbps.

Междувременно се отчита и очакваното наблюдения, че моделите от по-висок клас като цяло постигат по-добри скорости на изтегляне на данни. В 25 от страните този тип устройства постигат поне два пъти по-високи скорости спрямо бюджетните смартфони. В България флагманите достигат скорости при сваляне 36.1 Mbps, а при ниския клас те са 21.6 Mbps. Все пак трябва да отчетем и факта, че се използват модеми от различен клас и от различни производители.

 

Проучването е обхванало 23 352 908 устройства в 40 държави, като смартфоните са разделени в три категории – нисък, среден и висок клас. Най-добри скорости на трансфер във високия клас се отчитат при моделите на Samsung, в средния – при тези на Apple, а в бюджетния – при телефоните на Huawei.

Източник: Opensignal

Препоръчани оферти

  • Интересна статистика, но общо взето безмислена
    Kuzmanovv