Смартфоните на Samsung ще могат да бъдат използвани и като ПОС терминали

Смартфоните на Samsung ще могат да бъдат използвани и като ПОС терминали

Samsung има сериозни амбиции по отношение на мобилните разплащания. През 2015 корейците пуснаха дигиталния портфейл Samsung Pay и постоянно добавят нови функционалности към него, включително Pay Cash и Money Transfer. Сега обаче от компанията се готвят да навлязат в още един сегмент на разплащанията чрез системата „Samsung Point of Sale“ – Samsung POS, която се реализира съвместно с Mobeewave.

По този начин търговците ще могат да използват своя телефон за приемане на безконтактни разплащания, за което ще е необходимо инсталирането на приложението Samsung POS и регистрация в системата. След това ще е възможно получаването на разплащания за услуги и стоки безконтактно през NFC, като няма да е необходим допълнителен хардуер.

Samsung POS работи с Mastercard и Visa, като най-вероятно защитата на услугата се осъществява от системата Samsung Knox. След преминаване на тестове в Канада, Samsung започва поетапно разпространение на новата си услуга в световен мащаб, но засега тя не е достъпна в България, като се надяваме скоро да стане и това.

Източник: Samsung

 • През adb могат да се регулират доста неща и руут не е необходим изобщо. Останалите през VPN, деактивация на системни услуги и редактиране на разрешения (но не през System, където са само базовите). Освен това, поне Google Play е доста разнообразен магазин с десетки хиляди приложения, част от които в основата си са изградени така, че да не изискват достъп до много разрешения. Защо да използваш тези другите с достъп до всичко възможно? Ако изключиш глобалната локация в телефона и подробната в самото приложение, заедно с идентификация и състояние на телефона, микрофон и достъп до камерата, контрол над системни настройки плюс контакти, вече си спрял 70% от следенето, ако всичко минава през VPN (т.е. онлайн достъпът е блокиран, а VPN-ът се стартира автоматично на рестарт). Вече игрите ги направиха да са постоянно онлайн и да не можеш да ги стартираш, ако не си на мобилна мрежа или wifi, но за всеки пазар си има потребители. На тези последните, privacy-то им е последната грижа. При мобилните/електронните разплащания няма тайни. Тел. номер, доставчик, IP адрес, локация, POS, сума, банка, тип закупени неща, търговец, дата, час, пин или друг начин на идентификация. Ако не искаш по-горното, просто използваш физическа банкова (безконтактна) карта. Така поне само банката и всички зад нея знаят какво правиш. С телефона вече, абсолютно всички знаят...
  MEnergy
 • всичко що е нужно да знаят за вас Да си мислиш че ставаш анонимен а всъщност просто получаваш привилегията сам да избираш кой да те следи :roll:
  AVKansazov
 • Или се регестрирате директно в Mastercard или Visa или изобщо не ползвате разни POS глупости на мобилни производители. Така крадат данни, че вече най-нагло си го и показват. Та за това правя рут, че да им залича половината фирмуер от устройството, който започва с облаци, копиране на фото и видео файлове, контакти, записки и всичко що е нужно да знаят за вас. Никога вече не бих си купил гугълски самсуняк, бил той с айр бек дисплей и рошави камери под дисплея. Дори взеха да мотат клиентите си като не им предлагат качествени ъпдейти за годината, както правят другите мобилни производители.А ве просто и те станаха велики, ама ще видим до кога?
  Mkk1
 • Да, и аз вече не руутвам, въпреки че имах доста голям опит преди. То няма и смисъл.

  Ако не искаш да те следят - No Root Firewall [url]https://play.google.com/store/apps/details?id=app.greyshirts.firewall&hl=bg[/url] разрешаваш кое да праща данни и кое не и всичко е решено лесно и елементарно. Иначе да работиш под руут си е опасно, дори и да знаеш много добре какво правиш - един параметър на команда и може да стане голяма грешка.

  Да, факт, има някакви екстри, които можеш да си сложиш в телефона, но според мен не си заслужава риска да нямаш гаранция на устройството.. Аз даже като се замисля нямам нито един приятел с руутнат телефон вече.

  А и не разбрах как се стигна до това обсъждане с руута? Ако си търговец и искаш да приемаш карти, на дали ще искаш да си точно с несигурно и руутнато устройство. Ако пък се засекат много кражби през регистрацията ти - спират те и те предават на властите. То вече доста трудно стана да се крадат карти, особено безконтактни. Нали има и нови регулации до 150 евро преди да въведеш парола, а отделно могат и дребни суми да се таксуват без пин /[url] https://mobilebulgaria.com/news/vlizat-v-sila-novi-regulatsii-za-bezkontaktnite-plashtaniya[/url] . А и вече всички банки имат известия на мига за всяко едно плащане. Ако един се обади в банката за съмнително плащане, веднага това ще бъде пресечено след като теоретично са "откраднати" 100лв.

  То тая конспирация стана малко като с 5G дето умирали птици.
  mishobehar
 • Кой бил използвал рут?Леле какви неграмотници. Ами тези които разбират и могат. Рутнал съм устройството, изтрил съм всички следящи гугълски и самсуняшки програми от фирмуера, спрял съм почти всичко що доставя информация до сървърите. А защо от Самсунг Пей се страхуват при рутнати устройства и не позволяват ползването му? Колко наивници има на този свят боже, овце бол... ;) Чудесно, че рутваш, но отдавна му мина пика и масово хората дори не знаят неговото значение, но това не означава, че са овце ! Разбирам и съм рутвал от версия Андроид 2.1, но отдавна спрях с това ! Не искаш и се филмираш за следящите програми... действаш... 😉
  Боби13
 • Добре де, картата трябва да има физически контакт с пос терминала, не става от разстояние повече от 1-2 см. Как по-точно някой ще дойде с телефона си и ще го допре точно до картата ми без да го забележа? А и от къде ще знае в кой джоб си държа картата и имам ли изобщо такава? Тъкмо се чудех дали само конспиратори и фантазьори са коментирали тази новина, но явно все пак някой е помислил преди да пише. Друг е въпроса че тази функция вероятно в най-големия си пик ще е достъпна само при 30% от смартфоните на Самсунг, при 10% от пазарите и при 0.1% от потребителите. В България забравете че някога ще пристигне като услуга. Ние дори Samsung Pay нямаме шанс да видим. Има си и гармин пей за клиентите на ФиБанк: https://www.fibank.bg/bg/page/4926?csrt=5914154720470861339#nasheto-predlojenie . Иначе както каза и Вълка - общо взето това са глупости! Пък за руутването, дали го правят и 2% от потребителите на смартфони не съм сигурен. От моето обкръжение само аз съм се занимавал някога с това и дори ме вземат на подбив, когато им споменавам. Плюс това руутването на Самсунг е едно от най-лесните действия, поне така беше до преди години, сега не знам.
  Ванката
 • В посоченото клипче нагоре не е посочено как става кражбата..
  Показват как се четат тези карти и не видях никаква разлика в това как ми я четат в магазина на пос-терминала - дай си картата, опира устройството в нея.
  Това не показва как се краде от нея в смисъл - как ще я прочете ако ти е в портфейла в джоба и т.н. - както беше писано нагоре - от къде ще знаят в кой джоб е, пък камо ли да лепне нещо за мен и да ме окраде..
  radko89
 • Толкова си разбрал за какво става въпрос. Точно при руутване е блокирано ползването и няма опасност. Ама така е, като четеш по диагонал и реагираш първосигнално. Много ми е интересно как се рутва карта?
  AVKansazov
 • Кой бил използвал рут?Леле какви неграмотници. Ами тези които разбират и могат. Рутнал съм устройството, изтрил съм всички следящи гугълски и самсуняшки програми от фирмуера, спрял съм почти всичко що доставя информация до сървърите. А защо от Самсунг Пей се страхуват при рутнати устройства и не позволяват ползването му? Колко наивници има на този свят боже, овце бол... ;)
  Mkk1
 • Много филми гледате Да, документални.
  tzincbg
 • Много филми гледате
  debeliat
 • Добре де, картата трябва да има физически контакт с пос терминала, не става от разстояние повече от 1-2 см. Как по-точно някой ще дойде с телефона си и ще го допре точно до картата ми без да го забележа? А и от къде ще знае в кой джоб си държа картата и имам ли изобщо такава? Тъкмо се чудех дали само конспиратори и фантазьори са коментирали тази новина, но явно все пак някой е помислил преди да пише. Друг е въпроса че тази функция вероятно в най-големия си пик ще е достъпна само при 30% от смартфоните на Самсунг, при 10% от пазарите и при 0.1% от потребителите. В България забравете че някога ще пристигне като услуга. Ние дори Samsung Pay нямаме шанс да видим.
  Cv3T0m1R
 • Хаха, фантастика била такава кражба, хахаха,, ето ви я демонстрирана от9та до 11та минута:
  https://m.youtube.com/watch?v=hqKafI7Amd8
  tzincbg
 • Прекрасна новина, обаче веднага са осрали темата с тъпи коментари за рутване до кражби и т.н. На 90% от потребителите не им пука за рутвания дори незнаят какво е това. А който го е страх за парите си го съветвам да облече скафандър той изолира вълните :mrgreen: :lol: Толкова си разбрал за какво става въпрос. Точно при руутване е блокирано ползването и няма опасност. Ама така е, като четеш по диагонал и реагираш първосигнално.
  tzincbg
 • Пак световните конспирации...Не 90,а 99,99 не само не се занимават с рут, но дори не знаят какво е... Златният век на рутването е История...
  Боби13
 • Прекрасна новина, обаче веднага са осрали темата с тъпи коментари за рутване до кражби и т.н. На 90% от потребителите не им пука за рутвания дори незнаят какво е това. А който го е страх за парите си го съветвам да облече скафандър той изолира вълните :mrgreen: :lol:
  wer_aac
 • Параноята по хората ходи. Как пък един човек не се оплака, че са му взели така пари.
  Nistel
 • Пишат небивалици, вместо да почетат и да се образоват по въпроса.
  debeliat
 • Добре де, картата трябва да има физически контакт с пос терминала, не става от разстояние повече от 1-2 см. Как по-точно някой ще дойде с телефона си и ще го допре точно до картата ми без да го забележа? А и от къде ще знае в кой джоб си държа картата и имам ли изобщо такава?
  Относно руутването, кой по дяволите още се занимава с такива глупости, освен притежателите на телефони с произход China?
  iWolff
 • Едва ли ще могат да приемат плащания, без да си регистриран търговец, така че кражба не би трябвало да има.
  ex_bg