Snapchat излиза срещу TikTok със Spotlight

Snapchat излиза срещу TikTok със Spotlight

Snap изглежда е готова да се изправи срещу TikTok с новата функционалност, която добавя към Snapchat, Spotlight. Чрез нея потребителите могат да заснемат забавни клипове с вертикална ориентация.

С цел да насърчи хората да публикуват по-често компанията ще разпредели до 1 милион долара между създатели на съдържание до края на 2020. Ако нечие произведение се окаже особено популярно, ще получи по-голяма част от сумата. Няма значение дали конкретният потребител има голям брой абонати или не.

Сумите ще се разпределят в зависимост от уникалните гледания спрямо други публикации в даден ден. Spotlight публикациите ще са налични в отделен раздел в приложението и първоначално стартират в 11 страни. Дължината на клиповете е ограничена до 60 секунди.

При влизане в раздела на Spotlight потребителите ще виждат клипове, подбрани от алгоритъм. Всеки ще може да публикува съдържание, като за целта ще трябва да го маркира като част от новата секция. Spotlight клиповете няма да включват публични коментари, а профилите по подразбиране ще са лични.