Snapdragon 1000 ще е много по-мощен от очакваното

Snapdragon 1000 ще е много по-мощен от очакваното

Германският сайт WinFuture e успял да се сдобие с нови детайли за бъдещия процесор Snapdragon 1000, който ще е предназначен за лаптопи с Windows on ARM. Чипсетът ще консумира до 12 вата енергия, което е изключително висока стойност за процесори с ARM архитектура и достига нивата на решенията на Intel. Това пък означава, че Snapdragon 1000 ще предлага сериозно повишена производителност, която ще го превърне в сериозна алтернатива.

При актуалния Snapdragon 850 максималната консумация е 6.5 вата, докато Intel Core U серията достига до 15 вата и се използва в устройства с активно охлаждане. Очакванията са Qualcomm да използват от новите ядра Cortex-A76, които освен това при наличието на адекватно охлаждане ще могат да работят на максималната си честота от 3 GHz през голяма част от времето.

Според информацията на WinFuture Qualcomm ще произвеждат процесорите, като използват 7 nm процес на TSMC. Междувременно станаха известни и първи подробности за тестовото устройство, което ASUS разработва под името Primus. То предлага 1080p дисплей, Snapdragon 1000 и WiGig.

Източник: WinFuture