Snapdragon 710 всъщност е Snapdragon 670 с ново име

Наскоро журналистът Роланд Куанд разкри, че първият представител на новата серия Snapdragon 700 ще се появи с номер 710. Разработчиците от XDA Developers успяха да се сдобият и с първи подробности около хардуера в новия процесор от средния клас. Това е станало възможно след анализ на фърмуера на две нови устройства на Xiaomi, които се разработват под кодовите имена Comet и Sirius и които ще използват именно този чипсет.

От видяното става ясно, че първоначалното име на Snapdragon 710 всъщност е било Snapdragon 670 и впоследствие очевидно по маркетингови съображения Qualcomm са решили да ребрандират процесора. Той ще включва две Cortex-A75 ядра за по-натоварващите задачи и шест Cortex-A55 ядра за стандартната му работа. Видеоускорителят ще е Adreno 615 с тактова честота между 430MHz и 700MHz.

От фърмуера на телефоните става ясно, че Comet ще предлага OLED панел с функция Always on Display, поддръжка на 2 SIM карти, инфрачервен порт, батерия с капацитет 3100 mAh и Android 8.1. Устройството няма да има слот за допълнителна карта памет, както и NFS чип. Sirius също ще е с OLED дисплей, който ще е изрязан. Неговата батерия е с капацитет 3120 mAh, а операционната система е същата. И при него е наличен инфрачервен порт, а от Xiaomi не са включили слот за microSD карта и NFC.

Източник: XDA Developers