Snapdragon Wear 3300 може да вдъхне живот на Wear OS

Snapdragon Wear 3300 може да вдъхне живот на Wear OS

Операционната система за носими устройства на Google Wear OS не се радва на особена популярност, което до голяма степен се отдава на липсата на чипсет с адекватна производителност. Доста вероятно е това да се промени с бъдещия Snapdragon Wear 3300, за който научаваме малко повече детайли от XDA Developers. Първоначално за разработката на модела научихме през юли, когато чипсетът е бил още във фаза прототип, но тогава се очакваше той да се появи под името Snapdragon Wear 2700/Snapdragon 429.

Сега информация открита в хранилището за кодове „Code Aurora Forum“ сочи, че моделът ще е с наименованието Wear 3300 и ще е базиран на представената към средата на 2018 мобилна платформа Snapdragon 429. Тя е изградена по 12-нанометров процес и включва централен процесор с четири ядра ARM Cortex-A53 с тактова честота до 1.95GHz. Доста е вероятно Qualcomm да включи в чипсета и копроцесор, PMIC, DSP процесор, както и други компоненти, включително 1GB RAM.

Основният проблем на актуалния Snapdragon Wear 3100 е свързан с това, че включва ядра ARM Cortex-A7, които са произведени по стария 28nm процес. Той не предлага необходимата енергийна ефективност за носимите устройства, което се отразява и на издръжливостта на батерията им.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня