Снимка насочва към по-голям смартфон от Nokia

Снимка насочва към по-голям смартфон от Nokia
Ако тази снимка, идваща от китайския сайт ICTech е достоверна, то Nokia работи усилено по създаването на смартфон с по-голям диагонал на екрана - вероятно 6" или 7". За подобно устройство се говори от известно време, а информацията дори беше потвърдена от източник на авторитетното издание Financial Times.

Новата снимка показва защитно стъкло с по-големи размери, което носи логото на Nokia и разполага с бутони със стандартната за Windows Phone конфигурация. Информацията около снимката твърди, че устройството вече се намира в масово производство. Не е изключено изображението да има връзка и с друго, което се появи в средата на юни. То показва по-голям корпус с формата на Lumia 1020.

Предварителната информация около бъдещите версии на Windows Phone 8 твърди, че поддръжка на резолюция от 1080p ще бъде добавена в ъпдейта GDR3, който очакваме тази есен. Това в комбинация с работата с четириядрени процесори на свой ред ще осигури възможност за появата на по-големи хибридни устройства с мобилната платформа на Microsoft.

http://www.wpcentral.com/aluminum-nokia-eos-41mp-more-just-prototype-already-being-mass-produced