Снимка разкрива, че Xiaomi Mi Mix 3 ще има 5G възможности

Снимка разкрива, че Xiaomi Mi Mix 3 ще има 5G възможности

Следващият флагман на Xiaomi, който ще бъде представен през октомври, ще има 5G възможности. Това стана ясно от публикация в социалната мрежа Twitter от страна на продуктовия мениджър на китайската компания Донован Сунг. На споделената снимка се вижда именно тази функционалност на Mi Mix 3.

Препоръчани оферти

Любопитното в случая е, че първите мрежи от пето поколение ще стартират няколко месеца след премиерата на смартфона, така че поне в началото тази екстра няма да има особено приложение. Според Сунг Mi Mix 3 постига до 10 пъти по-високи скорости на сваляне от тези в сегашните 4G мрежи. Това изявление за съжаление не е особено показателно, защото както е известно в отделните държави има сериозни разлики в реално постижимите скорости на LTE.

Към момента флагманът на Xiaomi е първият официално потвърден 5G смартфон. Moto Z3 ще може да бъде ъпгрейднат до пето поколение мрежи чрез специален модул с модем Snapdragon X50, който ще бъде пуснат на пазара догодина. Останалите компании за момента имат анонсирани планове за 5G телефони от LG, Huawei и Samsung, но те ще са налични чак през първото полугодие на 2019 година, когато се очаква и реално пускане на първите публични мрежи.

Източник: Twitter

  • Една колежка кара такъв, не се оплаква.
    tzincbg
  • И конкуренцията те (ви) накара да си купите грейт ловешки ташак?
    n1
  • Знаеш, че харесвам Xiaomi, но тук просто става въпрос за това, че 5G модули стават достъпни за производителите и всеки може да сложи. Големият принос на китайците всъщност е, че ще продават почти без маржин и страшни надценки за новата екстра като в миналото ще са абсолютно немислими. Щом и Самсунг признаха, че се налага да сложат топ екстри в средния клас, смятай. Конкуренцията е страхотно нещо. За нас.
    tzincbg