Sharp може да изненада с нов флагман за Европа

Sharp може да изненада с нов флагман за Европа

Японската компания Sharp се завърна на европейския пазар, но към момента портфолиото за потребителите на Стария континент обхваща само три модела от средния клас. Оказа се обаче, че компанията може би готви специална изненада под формата на нов флагман, който ще е различен от предлагания в Япония Aquos R2.
В рамките на изложението IFA в Берлин нямаше официален анонс по темата, но пък посетителите успяха да видят модела Sharp 801SH, който е с кодово име "Johnny".

Телефонът предлага извит 6.2-инчов OLED дисплей с резолюция 3129 x 1440 пиксела. Дисплеят е изрязан в крак с модните тенденции, но в прореза намираме само камерата за селфита и няколко обичайни сензора. Използваният процесор e Snapdragon 845, който е съпроводен с 6 GB RAM и 128 GB памет за приложения. За разлика от Aquos R2 новият модел има единична основна камера с резолюция 23 мегапиксела.

Операционната система е Android 9 Pie. Любопитното е, че използваният материал за корпуса е пластмаса, което не е типично за флагманите през последните години. За момента не е ясно кога точно Sharp 801SH ще се появи на пазара и каква ще е неговата цена, но вече има слухове, че премиерата му в Япония ще е още през следващата седмица.

Източник: WinFuture