Снимки подсказват за сериозни промени в EMUI 10

Снимки подсказват за сериозни промени в EMUI 10

На 9 август очакваме Huawei да представи интерфейса EMUI 10 в рамките на своята конференция за разработчици в Китай, а междувременно в интернет се появиха изображения, които подсказват за някои от промените във визуално отношение. От сайта Huawei Central са открили изображенията в сайта за разработчици на компанията, но те не са реални скрийншоти от интерфейса, а по-скоро съдържат информация за очакваните новости.

Според кадрите ще има промени при класификацията на дизайнерските елементи в интерфейса, в управлението на съдържанието на галерията и сортирането, подобрения в системните анимации, при игрите и при възпроизвеждането на видео, ще има нови опции за персонализация при темите, тапетите и шрифтовете. Споменават се и видео рингтонове, но те се поддържат и в EMUI 9.1. Според HC става дума за голяма промяна в дизайна на интерфейса, което е добра новина, защото EMUI имаше нужда от освежаване. Повече ще разберем на 9 август.

Както вече знаем, EMUI 10 е базиран на Android Q, а разпространението му към съвместимите телефони би трябвало да започне по-късно през годината. Този месец Google най-вероятно ще обяви завършването на платформата и ще предостави изходния код на производителите на устройства, които след това ще се заемат с адаптирането му за своите продукти. Преди дни потребител на Reddit разпространи снимка, която показва, че поне 16 телефона на Huawei ще получат Android Q с EMUI 10.

Източник: Huawei Central, Reddit

Оферти на деня