Първите наличности от Asus ROG Phone II бяха изчерпани за секунди

Наскоро Asus представи новия си геймърски смартфон ROG Phone II, а изглежда моделът се радва на особено висок интерес от страна на потребителите в Китай. Въпреки, че е нишов продукт, всичките 10 000 броя от първоначалната му моментна разпродажба са били изкупени в рамките на 73 секунди. Макар други устройства да се радват на далеч по-сериозни продажби, тук все пак става дума за скъп модел с цена 5999 юана (около 873 долара), което прави постижението впечатляващо.

Междувременно по данни на Asus досега са направени 2.5 милиона заявки за новия модел, а компанията изглежда не е очаквала подобен интерес и засега не може да произведе такива количества. Въпреки това от там обещават да увеличат производствения си капацитет. Следващите моментни разпродажби са планирани за 4, 7 и 12 август. Очаква се моделът да се появи в Европа и САЩ на 4 септември с цена около 1000 долара.

Източник: Weibo

 • Ми аз скоро му гледах ревю и уаууу!!!
  Това наистина е устроиство или по скоро уред, без аналог. Със страхотна периферия. И всичко е много премислено и наистина работи добре. Има статия в GSMARENA където сравняват геймърски и флагмани на утвърдени марки. Ами след час натоварване геймърските губят ок. 10% ефективност. Флагманчетата губят ок 40% средно от Т. нар. Thermall throttling. А конкретно Rog phone си е като Трансформърс Прайм спрямо останалите. Само дето ремърке не може да му се закачи ;-)
  propov
 • Не е толкова нишов, колкото предлага много за цената си. Това, че го рекламират за игри, както и марката Asus в случая, не значат абсолютно нищо. Просто и най-заблудените fanboy-чета вече разбраха, че OEM-ите и в частност най-големите, ги е грижа само какви дивиденти ще вземат тримесечието/края на годината, и какви разходи за маркетинг да вложат, за да излъжат плащащите с претоплената манджа от миналата година. Този път Asus ги уби с батерията, екрана и жаковете/портовете + сторидж/производителност. Че даже и цената, като гледам. Ако не им подейства, догодина ще е някой друг и пак ще четем статии за "отчита намаление на приходите с 50+%". На някои ще им е за последно.
  MEnergy
 • -
  npet