Софтуер на Nokia Siemens Networks удвоява капацитета на GSM мрежата

Операторите на GSM мрежи могат да използват по-ефективно ограничения честотен ресурс, с който разполагат, и да подобрят качеството на услугите благодарение на нова технология на Nokia Siemens Networks. Наречена Dynamic Frequency and Channel Allocation (DFCA), тя удвоява капацитета на GSM мрежите в съществуващия спектър. Според компанията технологията е подходяща за операторите в развиващите се страни, които ежемесечно добавят милиони нови абонати с нарастващ гласов и трафик на данни, а за да посрещнат нуждите им, са принудени да изграждат и нови базови станции. Тук се намесва DFCA, която може да облекчи това финансово натоварване, като направи ненужно добавянето на нови станции, като в същото време увеличи приходите от една станция.


Втора употреба с гаранция

  • за ланките да като го погледнеш кабела същия,жака същия всичко същото,но рутера (най -вероятно вътре с друг софтуер) и лан картата ти е примерно 10/100 не само 10 ,а в последните години 10/100/1000...така че телефоните да не се налага да се правят нещо... възможно е да е нещо,примерно всеки тел преизведен след датата Х да подържа това,но и старите да бачкат но просто да не използват мрежата толковав ефективно.което пак е добре :) едно време мтел като пуснаха едге нямаше почти нищо с него.сега само най-евтините пръчки нямат едге.
    [BG]Agent_Kowalski
  • Ами не би трябвало да има проблем,защото са им нови и ще им донесе спестяване на много средства от монтиране на нови клетки.Мобилтел още имат договор с тях,невиждам причина да не го приложат в българия
    seagate
  • [Quote]дали сега наличните телефони ще работят с тази технология[/Quote] Тази технология няма нищо общо със телефоните - нови или стари. Тя е за оптимизиране на използването на честотата, на която работят ГСМ-ите - при съществуващата мрежа ще може да се използва по-добре и от повече потребители едновременно. С една дума - софтуера е за мобилни оператори. Нещо като бързината на ЛАН-мрежите - преди най-бързата скорост на трансфер бе 10 МБ/сек, сега скоростта е по-висока. Това само за пример, не е много коректен, но като идея. Интересно дали Мтел ще може да ползва този софтуер - доколкото знам мрежата им е от Сименс? :|
    jorjino
  • :D
    deezel
  • Ето ;) отново Nokia (yes)
    Capo_69
  • Разбира се, че би трябвало да работят. Тук става дума за много пари, хиляди базови станции и милиони телефони, би трябвало да има backward compatibility.
    fashion_m
  • то е хубаво ,но нищо не казват дали сега наличните телефони ще работят с тази технология,или както там се нарича.
    [BG]Agent_Kowalski
  • [Quote]Ето такава новина чаках от много време![/Quote] Точно,добро развитие.Това е новина(yes)
    seagate