Софтуерни проблеми може да забавят пазарната премиера на VW ID.3

Софтуерни проблеми може да забавят пазарната премиера на VW ID.3

Информация от германското бизнес издание Manager Magazin разкрива, че Volkswagen все още се бори със сериозни софтуерни проблеми в автомобила ID.3, с който компанията ще навлезе масово на пазара на електрически превозни средства.

Публикацията твърди, че бъговете може да накарат компанията да се откаже от плановете си за старт на продажбите на автомобила през лятото. Manager Magazin посочва, че според експерти на VW проблемите са свързани с архитектурата на софтуера, който е бил разработен прекалено припряно.

Много от елементите на системата не работят добре съвместно, което води до проблеми, допълва изданието. Според него стотици шофьори са отчитали по 300 грешки дневно, а над 10 000 инженери се опитват да отстранят бъговете, които може да забавят старта на продажбите с до година.

Говорител на VW обаче заявява за Automotive News Europe, че засега няма промяна в първоначалните планове и продажбите на ID.3 ще започнат през лятото. Както вече писахме, стартовата цена на автомобила в Германия ще е под 30 000 евро, с което ще се изправи в директна конкуренция с Tesla Model 3.

ID.3 ще е базиран на новата платформа на VW за електрически автомобили и ще предложи голям пробег и бързо зареждане. Компанията смята до края на 2022 година да използва платформата в 27 превозни средства с марките VW, Audi, Skoda и Seat.

Източник: Manager Magazin, Automotive News Europe

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция