Sony a7R IV предлага 61МР пълноформатен сензор

Sony a7R IV предлага 61МР пълноформатен сензор

Sony представи следващия модел в своята популярна серия от пълноформатни безогледални фотоапарати a7. Новото устройство носи името a7R IV и осигурява нов 61MP пълноформатен BSI CMOS сензор с динамичен диапазон от 15 стопа. Добавена е система за хибриден автофокус с 567 PDAF и 425 контрастни точки с покритие на 74% от кадъра, а освен това отново откриваме система за автоматично фокусиране върху очите на хората или животните в кадъра (Eye AF). Фотоапаратът може да снима серийно със скорост 10fps и продължителен автофокус до заснемането на 68 кадъра.

Промяна има в корпуса, който има подобрена защита срещу влага и прах, нов захват и бутони за управление с променена позиция. Сред другите характеристики откриваме електронен визьор с резолюция 5.76M точки, два слота за UHS-II карти, USB-C, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth и NFC. Подобно на своя предшественик и a7R IV има вградена 5-осева стабилизация на изображението. Устройството има и APS-C режим, който осигурява 26МР снимки с автофокус с 325 PDAF точки, който почти напълно покрива кадъра.

Сред другите особености откриваме Pixel Shift режим, улавящ данни за 960МР чрез комбиниране на 16 кадъра, които след това се обработват за осигуряването на 240МР снимки. Устройството може да записва oversampled 4K/30p видео с 8-bit S-Log2/3, HLG и Eye AF в реално време и поддържа следене на обекти чрез селекция върху сензорния екран. Максималният битрейт за видео е 100Mbps при ползване на XAVC S кодек. Продажбите на Sony a7R IV в Европа започват през август на цена 4000 евро.

Източник: Sony

Оферти на деня