Sony подарява Horizon Zero Dawn и още 9 чудесни игри за PlayStation

Sony подарява Horizon Zero Dawn и още 9 чудесни игри за PlayStation

Sony продължава с изненадите в новото издание на инициативата Play at Home, която цели да осигури на общността на PlayStation игри и друго съдържание, с които са се забавлява у дома по време на пандемията. Програмата започна с безплатното дигитално копие на играта Ratchet & Clank за PS4, което все още може да се заяви до края на месеца. Тя ще остане завинаги ваша и не е необходимо да имате абонамент за PS Plus.

Следващият етап на Play at Home обаче е далеч по-интересен. Той започва на 25 март и ще предложи чудесна селекция от игри от независими разработчици, които наистина си струват вниманието. Заедно с това тогава ще стартира и обявената преди специална оферта, която ще осигури разширен достъп на нови абонати до услугите на Funimation или Wakanim в страните, в които са налични.

От 25 март ще са достъпни 10 безплатни игри. Abzû е страхотно подводно приключение от някои от хората зад хитовите Journey, Flower и The Pathless. Enter the Gungeon е dungeon crawler с много огнестрелни битки, а Rez Infinite е психеделичен музикален шутър, който ще ви потопи в звук и светлина. Като допълнителен бонус играта, която е ремастерирано издание на класиката на Тетсуя Мизугучи, поддържа и PlayStation VR.

Subnautica също ще ви потопи под водата, но в океан на извънземен свят, който гъмжи от живот - някои от създанията са полезни, но други могат да ви навредят. The Witness на свой ред ще ви пренесе в изпълнен с над 500 пъзела свят, които ще трябва да разрешите, за да разгадаете мистерията.

Следват и няколко безплатни PlayStation VR игри, които също ще са налични от 25 март. Astro Bot Rescue Mission ще ви предложи нов поглед към платформените игри и ще ви позволи да поемете контрол над симпатичния робот Astro в мисия за спасяване на неговия екипаж.

Moss изобилства от приключения и пъзели и ще ви срещне с малката мишка Quill, която мечтае за велики дела. Thumper на свой ред ще заложи на ритъма и ще изпита вашите реакции в брутален екшън докато преодолявате различни препятствия като космически бръмбар. Paper Beast ще ви пренесе в свят с необикновени дигитални създания, с които ще трябва да взаимодействате, за да преминете напред.

Тези игри ще са достъпни за безплатно изтегляне между 25 март и 22 април. От 19 април обаче ще може да свалите и друго впечатляващо заглавие и това е Horizon Zero Dawn Complete Edition. Пълното издание на тази изключителна и многократно награждавана игра ще е налично до 14 май - то включва и разширението The Frozen Wilds.

Източник: PlayStation Blog

  • За мен ABZU и HORIZON Zero Down си заслужават повече. Имам си ги закупени и не съжалявам.
    Между другото, като цъкна на линка във форума, не ме изпраща в новината. Много досадно.
    Scorpinox10
  • Вече са налични за изтегляне.
    chilko