В края на миналата година Sony е продала едва 1.3 милиона смартфона

От финансовите резултати на Sony за третото ѝ фискално тримесечие, което обхваща периода между октомври и декември 2019, получаваме доста добър поглед върху развитието на мобилното подразделение на японците. За тези три месеца те са успели да продадат 1.3 милиона смартфона, което е над двойно повече от продадените 600 000 бройки през предходното тримесечие.

Поставените за цялата фискална година цели са за продажбата на общо 3.5 милиона смартфона, което означава, че за целта през настоящото тримесечие трябва да бъдат реализирани около 700 000 продажби. За сравнение през фискалната си 2018, японците са продали 6.5 милиона смартфона, а през 2017 продадените бройки са 13.5 милиона.

Като цяло оперативните приходи за тримесечието достигат 300 милиарда йени (2.48 милиарда евро) спрямо 377 милиарда йени (3.11 милиарда евро) за същия период година по-рано. Очакванията на компанията за цялата фискална година, която приключва на 31 март, са, че приходите ще достигнат 880 милиарда йени (7.27 милиарда евро).

От компанията отчитат спад в печалбата с 20% на годишна база, което се отдава на по-слабите продажби на съдържание в музикалния отдел и спад в търсенето на конзолата PlayStation 4. Все пак расте броят на абонатите на услугата PS Plus, които вече са 38.8 милиона спрямо 36.3 милиона година по-рано. Бизнесът със сензори за камери продължава да се радва на силни продажби на фона на тенденцията в телефоните да се добавят повече камери. Оперативната му печалба се увеличава с 62% до 75.2 милиарда йени. Компанията държи около половината от световния пазар на такива сензори, а за да намали зависимостта си от смартфоните, разработва и решения за автомобили.

Източник: Sony

  • Добри, добри, колко да са добри. На хартия може.
    D0N4T3LL0
  • Телефоните са добри, но са скъпи.!
    AutoBot