Премиум смартфоните на LG ще са достъпни само в Северна Америка и Европа

От последните финансови резултати на LG стана ясно, че мобилното подразделение на корейците продължава да е на загуба, но това не означава, че плановете тази дивизия да излезе на печалба до края на 2021 са изоставени. Благодарение на The Elec научаваме и някои детайли от стратегията на LG, която включва засилен фокус при устройствата от висок клас в определени региони. Освен това производството на смартфоните в бюджетния и средния клас ще бъде поверено на подизпълнители.

Изданието се позовава на изказване на мениджъра от отдела за мобилни комуникации на LG Шин Джае-сук. Според него следващият флагман на компанията V60 ThinQ ще е достъпен само в Северна Америка и Европа, където потребителите приемат по-добре по-високите цени, а операторите са склонни на по-агресивни маркетингови кампании. На домашния си пазар корейците ще заложат на по-масови модели във високия клас с 5G свързаност, като е възможно да става дума за серията G, ако тя продължи да съществува.

През настоящата година LG възнамерява да се фокусира върху създаването на по-достъпни телефони с 5G и да се опита да реализира колкото се може повече бройки в САЩ, Япония, Корея и Европа, където Apple и китайските компании имат сравнително малък достъп. Apple например още няма модели с 5G, а Huawei страда от американските санкции.

При смартфоните от среден и нисък клас, чието производство изглежда ще бъде поверено на подизпълнители, целите са за достигане на обем от 20 милиона устройства през настоящата година. Общо от компанията планират да произведат 34 милиона смартфона с бранда си.

Днес стана ясно, че LG се оттегля от участие на Мобилния конгрес заради заплахата от коронавируса и ще представи новите си телефони на самостоятелно събитие на по-късен етап.

Източник: The Elec

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.