Sony Ericsson P900 вече и на българския пазар

Sony Ericsson P900 вече и на българския пазар
Sony Ericsson пусна на българския пазар дългоочаквания наследник на Р800 – smart телефона P900. Усъвършенстваният модел е по-малък, опростен, бърз и по-гъвкав. Р900 разполага с подобрен цветен touch екран с 65 536 цвята, с възможности за записване на видеокартина и с повишена памет. Така P900 е не само висококачествен екран с камера; той разполага и с всички функции на PDA органайзер, както и с подобрени възможности за игра.

Широката гама от приложения за даунлоуд превръщат P900 в устройство, което е много повече от мобилен телефон. Това повишава стойността му както за крайните потребители, така и за операторите. P900 е базиран на Symbian OS v7.0, а потребителският интерфейс е основан на UIQ. Symbian е най-продаваната операционна система за smart телефони.
Възможността за видеозапис е изключително допълнение към мултимедийните характеристики на P900. Камерата е VGA, като големината и броят на видеофайловете зависят от свободната памет на телефона. Използваният формат на картината е QCIF с MPEG4 видеокомпресия, който стандартно се поддържа от 3GPP. Видеокартината, заснета с телефона, както и картината, изпратена от друго устройство към Р900, може да се гледа със средна скорост от 1 MB на минута, като е възможно да се изпраща и в MMS съобщения.
P900 е продукт с QuickShare – приложение, което е въведено за първи път от компанията с Т610. QuickShare предоставя най-лесния, бърз и интелигентен начин за заснемане, изпращане и получаване на изображения. Само с два клика може да бъде заснета картина и да се изпрати към друг телефон, компютър и пр. потребителски устройства чрез Bluetooth, Infrared или кабел, както и като MMS или e-mail. Повече информация за P900 може да получите http://mobilebulgaria.com/mobile.php?id=198