Sony Ericsson подготвя поне 4 нови телефона до края на годината

От началото на 2011 г. Sony Ericsson вече представи 4 телефона, но, изглежда, ще има още работа, докато годината свърши. В интервю за Business Week изпълнителният директор на компанията Берт Нордберг е споделил, че ни очакват още поне 4 премиери, като някои от устройствата ще се появят първо на американския пазар. Въпреки че не уточнява дали става дума за смартфони или телефони с разширени възможности, в контекста на разговора за Android предполагаме, че Нордберг е имал предвид смартфони. От същото интервю научаваме и че Sony Ericsson се стреми към 25% от пазара на смартфони с Android, от който иначе в момента притежава едва 14%. Според непотвърдена информация в момента компанията тества няколко телефона, сред които са моделите SK17i и ST15i, а зад тези номера би трябвало да се крият малък телефон със сензорен екран и още един с хардуерна клавиатура. Очакваме също така Xperia Duo, чието име беше регистрирано в Европа като запазена марка, който вероятно ще е първият смартфон с двуядрен процесор от серията Xperia.

http://www.businessweek.com/news/2011-03-01/sony-ericsson-to-add-u-s-china-developers-in-android-push.html

 • Той се появи за първи път преди почти година... вероятно са го изоставили... BTW, телефонът с WP7 от горната снимка също е изоставен, дано покрай по-голямата активност на Нокия с windows да се решат да го довършат, мен ме кефи как изглежда.
  io_bs
 • А онзи с накланящият се дисплей ?
  fashion_m
 • Далеч сте от истината, пичове :D Най-вероятно ще бъдат обявени наследниците на Xperia Mini и mini pro. Ето ви изтекла снимка на наследника на mini pro: http://www.esato.com/board/ui/1X5NEHA6cFQnT6RYwjYD.jpg А вероятно другият телефон с qwerty ще е това: http://www.lizhecome.com/image.axd?picture=2011%2f3%2fp_large_cU4b_4548c016061.jpg Говори се и за наследник на SE W995. Четвъртият телефон, обаче, остава загадка засега. Може би ще е смартфон с двуядрен процесор?
  io_bs
 • Интересно какво ще представлява този с клавиатурата. Ако е нещо такова, ще ме заинтригува: http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=18428
  fashion_m
 • Не вярвам, до момента няма модел от висок клас с две сим карти. А и в Америка и западна Европа никой не ползва по 2 сим карти, мн място взимат 2 телефона, а и означават повече разходи, а все пак моделите се правят основно за тези пазари :)
  makeno