Sony коригира изкривяването в камерата на Xperia XZ Premium и Xperia XZs

Sony коригира изкривяването в камерата на Xperia XZ Premium и Xperia XZs

През последните месеци много потребители на Sony Xperia XZ Premium и Xperia Xzs се оплакваха от неприятен проблем с камерата. Става дума за изкривяване на изображението, което можеше да се наблюдава в снимките. В крайна сметка от Sony най-сетне реагираха на оплакванията и предложиха софтуерно решение на проблема. Xperia XZ Premium вече получи ъпдейта като част от цялостното обновяване до Android 8.0, а същото съвсем скоро ще се случи и с Xperia XZs.

В новия софтуер за камерата е добавена опция за корекция на изкривявания в снимките и след нейното активиране проблемът би трябвало да е решен. В края на следващия месец ъпдейт ще получат още Xperia XZ1 и XZ1 Compact, които използват същата Motion Eye камера. Използването на новата опция ще зависи изцяло от потребителите, защото според Sony в случая не става дума за сериозен проблем. В засегнатите смартфони е използвана широкоъгълна леща и резултатите са напълно нормални за такъв тип оптика и понякога са желан и търсен ефект.

Източник: Xperia Blog

  • "В засегнатите смартфони е използвана широкоъгълна леща и резултатите са напълно нормални за такъв тип оптика и понякога са желан и търсен ефект." Това е отговорът! Тези "изкривявания" на правите линии ги има и DSLR от висок клас и цена. Шум в системата от лютата конкуренция на пазара на смартфоните :D.
    Alexander_97