Sony може би подготвя смартфон с 6" 1080p дисплей

Sony може би подготвя смартфон с 6
Смартфоните с диагонал на екрана над 5" стават все повече и изглежда, догодина такъв модел ще предложи всеки производител на устройства с Android. Един от новите слухове по темата твърди, че и Sony се готви да се включи в надпреварата, като ще заложи на 6" екран с резолюция 1080p. Устройството ще допълни очакваните 5" модели Odin и Yuga и би трябвало да се появи през първата половина на следващата година. Споменават се още 13МР камера, 3GB RAM, 32GB вградена памет, слот за microSD карта, батерия с капацитет 3500 mAh и четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon APQ8064.

Информацията идва от китайския форум IT168, където бяха публикувани данни и за други очаквани модели на Sony. За първата половина на следващата година, освен Odin и Yuga, се споменава и модел от среден клас с дисплей с резолюция 720р (пикселна гъстота 360PPI), 12MP камера, процесор Qualcomm MSM8960T, 1.5GB RAM, microSD слот, 16GB вградена памет и батерия с капацитет 1800mAh. През октомври догодина би трябвало да видим и модел с 5" дисплей с резолюция 1080p, 16МР камера, 3GB RAM и батерия от 3000 mAh.

http://www.phonearena.com/news/Sonys-2013-flagships-tipped-Q4-might-see-a-quad-core-Cortex-A15-beast-with-a-huge-battery_id37496

 • Да, донякъде си прав относно поддръжката на Apple и iOS, но не можеш да отречеш, че ъпдейтите за старите устройства изискват повече хардуерна мощ и в повечето случаи не вървят flawlessly, докато на първите две вълни от WP устройства им предстои да бъдат актуализирани до WP7.8 + поддръжка за още 18 месеца (така поне обещаха от MS).
  Wishmak3r
 • Взимаш "ябълка" и имаш поддръжка до кажи речи физическото съществуване на самия апарат. Факт, който няма как да бъде отречен от всички нас. П.С. "Стъклото" на 4 и 4S не се пука при температурните колебания.Или поне аз не съм срешал из нета подобно инфо.Всичко зависи от общата изработка /съвместимост на материали/.
  omax
 • Според мен това не е добре, защото вече видяхме как Nexus 4 и Gorilla Glass 2 стъклото на гърба му се излагат (стъклото се пука при температурна разлика), а не мисля, че производителите на телефони ще изберат разработка, различна от тази на Corning...
  Wishmak3r
 • Взимаш си нещо с WP и имаш поддръжката най-малко 18 месеца (в случая става въпрос за WP7.8)(whistle)
  Wishmak3r
 • Съгласен съм, рядко нов топ-модел може да ме впечатли. Но на базата на предни години, следващата би трябвало да е пълна с иновации и то не такива - 6-инчови с fhd дисплей. (whistle)
  fintaraBG
 • (yes) Забелязвам,че се оформи не много приятна тенденция производителите на по-специално Андроид устройства да се изсилват в хардуерната част Не се получава завършен продукт с увеличаването на техническите характеристики и разминаванията с ъпдейтите.Мен вече не ме трогват новите модели.Парите ми са малко,парите са ми ценни,така че искам по-доброто,но и за по-дълго време.
  motofen2
 • Не знам защо производителите полудяха по МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ с екрани като на таблети? Баси, това не е истина.Как ще се ползва това животно с 5,5 или 6 инча? Не съм дребен човек, но когато ползвам на колегата Ноут II изпитвам ужасно неудобство да го обслужвам с една ръка.Почни ми е невъзможно за някой функции. Не ми харесва тази посока на развитие.И не защото няма да се намерят клиенти за тези размери, а че не влагат върховите си технологии и в по-малки те им събрята/аналози /пример Галакси с3 мини/. Излиза, че щом телефона е над 4-5-6 инча, то тогава това е флагмана на марката. (no)
  omax
 • Стъклен заден панел, ще бъде красиво, но и достатъчно чупливо, като 4/4S! Хареса ми това, което се пише в статията за батериите.(yes)
  Ванката
 • Не ми харесва нито от техническа, нито от дизайнерска гледна точка. По-неустойчиво и същевременно крещи \"бижу/фешън аксесоар\". За който си взима телефона като фешън аксесоар е супер, но иначе...пълен кич.
  mkpetrov