Sony обяснява защо е махнала жака за слушалки от Xperia XZ2

Sony обяснява защо е махнала жака за слушалки от Xperia XZ2

Малко след представянето на новите Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact в рамките на мобилния конгрес Sony публикува отговори на част от зададените в Twitter въпроси около новите устройства. Сред тях откриваме и обяснение за премахването на стандартния жак за слушалки от двата телефона. Компанията посочва, че това отчасти е свързано с прехода към новия дизайнерски език Ambient Flow, а за да създадат форма с красив външен вид, на дизайнерите на компанията се наложило да премахнат жака.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Освен това Sony посочва, че има мащабна тенденция за преход към безжични слушалки. Подобно обяснение обаче едва ли ще успокои всички, които гледат на стандартния жак за слушалки като на нещо задължително за съвременните смартфони. Компанията успокоява потребителите, че ще могат да ползват класически слушалки чрез включения в комплекта сплитер, но както вече разбрахме, с него се губи възможността за бързо зареждане.

Източник: Sony

 • Дори да си мислят, че ще ме накарат да им купя блутут слушалките, не са познали. Просто си взимам Bluetooth receiver за $9, ама трябва да се тестват няколко, кой най-малко мачка звука. И пак зареждане. Тъпа работа.
  tzincbg
 • Само, че те не бяха заменени от телевизори с по-малко портове.
  tzincbg
 • Безумие... Все едно не мога да си слушам с БТ слушалки докато си имам 3.5 жак Тъпа идея от мойте хора :((
  arakchiev
 • Преди няколко години по същия начин ревахте и за изчезването на телевизорите с кинескопи.
  mdmark