Sony обяви на кои пазари ще предлага своите смартфони

Sony обяви на кои пазари ще предлага своите смартфони

Sony обявиха своите бизнес планове за фискалната 2020 година, която ще приключи на 31 март 2021. Компанията обяви, че целта е мобилното подразделение да генерира печалба за периода, като за целта оперативните разходи ще бъдат редуцирани с 50%. Може би най-интересната част от съобщението е фокусирането върху определени пазари и съответно изоставянето на други. От Sony заявиха, че в центъра на вниманието ще бъдат Япония, Европа, Тайван и Хонконг. Това на практика означава, че японският гигант ще спре да обръща особено внимание на останалата част от света.

Сред пазарите, които ще бъдат оставени на заден план, са Индия, Австралия, Канада, Южна Америка, Мексико, Африка и Близкия изток. На практика Sony от известно време насам така или иначе бяха ограничили своите дейности в тези региони, но сега имаме и официално потвърждение за постепенното оттегляне на компанията от тях. Sony също така не очаква подобряване на обемите на продажби на своите смартфони в близко бъдеще.

В същото време изпълнителния директор Кеничиро Йошида посочва, че телефоните са неразделна част от продуктите на компанията и тя няма да се откаже от тях. Според него забавленията са основен фокус на Sony от основаването й, а компанията гледа на телефоните като на хардуер за забавление и като на важен компонент от хардуерните й продукти. "Младото поколение вече не гледа телевизия. Първият им досег до забавленията са смартфоните," допълва Йошида.

Източник: Xperia Blog