Sony освежава бранда Xperia с нови смартфони и аксесоари

Представянето на Sony на мобилния конгрес в Барселона премина под знака на обновената продуктова линия Xperia с премиерата на първите модели в серията Xperia X и представянето на нови свързани аксесоари, целта на които е да променят начин, по който взаимодействаме с околната среда. В серията Х има три нови телефона – Xperia X, Xperia X Performance и Xperia XA.

Препоръчани оферти

Първите два са снабдени с нова технология за камерата (резолюцията й е 23МР), която е разработена съвместно с отдела на Sony, който прави фотоапаратите Alpha. Става дума за предиктивен хибриден автофокус, която позволява да изберете обекта, който искате да е на фокус и след това камерата ще предвиди движението му, така че действието да е винаги на фокус. Двете устройства предлагат метални рамки и извито стъкло на дисплея.

Подобрения има и в режима Stamina, който според компанията осигурява до 2 дни на автономна работа. Устройствата са снабдени с технология на Qnovo за адаптивно зареждане, която работи в комбинация с интелигентната система за управление на енергопотреблението на Sony. Xperia X използва чипсет Snapdragon 650, а Xperia X Performance залага на флагманския Snapdragon 820.

Двата телефона осигуряват дисплеи с диагонал 5” и резолюция 1080р, 3GB RAM и сензори за отпечатъци в бутона за включване. Xperia X Performance е водоустойчив и има метален заден панел. Не по-малко атрактивен е Xperia XA, който има по-скромен хардуер – 5” дисплей с резолюция 720p и изключително тънка рамка, 13МР основна камера, 8МР предна камера и 64-битов чипсет MediaTek MT6755. Трите телефона ще са в продажба от лятото.

Японската компания анонсира и нова серия от умни продукти, в която засега е само слушалката Xperia Ear, която реагира на гласови команди, позволява търсене в интернет, диктуване на съобщения и осигурява указания при навигация, прогноза за времето, новини и т.н. джаджата има батерия за ден на работа и покрит с мек силикон корпус за максимално удобство при употреба.

Източник: Sony

 • Тези трите сензора долу на дисплея не са никакъв проблем, дори и на по-малък дисплей какъвто преди съм ползвал (4.8") не се усещат. Аз също на мнение, че дизайна им е по-хубав от G5, въпрос на лично предпочетание. Камерите ще са доста качествени с тези разработки.
  Gosheto08
 • Мен лично дизайна ме грабна повече отколкото на G5.
  koklo_2
 • Само дето продължават да правят телефони с големи рамки. Само те и айфона останаха с такива широки рамки, на всичкото отгоре Сони навират и бутоните в дисплея и от 5 инча остават 5см(blush)
  rumbo
 • Това с извитото стъкло се е получило много ефектно. И трите ми харесаха, като ги гледам тези и флагмана им ще е добър според мен. ULTRA модел може би ще представят заедно с високия клас по-късно през годината. А за цените не вярвам да са под 400 лева за най-достъпния от трите.
  Gosheto08
 • Значи ултра няма да има
  geleto_