Alcatel добави три нови модела от среден клас към серията POP

Alcatel добави три нови модела от среден клас към серията POP

След флагманските модели  Idol 4 и Idol 4S, Alcatel имат какво да предложат и на потребителите, които търсят по-достъпни устройства. Трите нови попълнения в серията POP са POP 4, POP 4+ и POP 4S. Вече всички сме свикнали да се ориентираме за ценовия клас на телефоните по номера на модела и очевидно тук POP 4 ще е най-малкият от трите. Той има 5" дисплей и разчита на четириядрен процесор с 1GHz работна честота в комбинация с 1GB RAM и 8GB потребителска памет, която можете да увеличите до 32GB с microSD карта. Телефонът разполага с две камери – 8МР основна и 5МР за видео разговори.

POP 4+ е с 5,5" дисплей с резолюция 1280х720 пиксела и малко повече памет от предишния модел – 1,5GB RAM и 16GB потребителска. Отново можете да се възползвате от допълнителна microSD карта, но само до 32GB. POP 4S наистина е по-впечатляващ от останалите модели от тази серия. С 5,5" Full HD дисплей и осемядрен процесор, работната му памет е 2GB, а потребителската – 16GB. Основната камера на този телефон е 13МР с фокусиране чрез фазова детекция.

Освен това POP 4S също така разполага с 4G LTE възможности и четец за пръстови отпечатъци. Този, както и останалите модели, представени с него, работят с Android 6.0 Marshmallow. Както обикновено, при устройства от подобен клас производителите могат да заложат на богат избор при външния вид на телефона. За Alcatel POP 4 компанията е подготвила няколко серии от панели с различна текстура – Hairline-Brushed, Leather, Wood и Baby Skin.