Sony отчита нов спад в доставките на смартфони

Sony отчита нов спад в доставките на смартфони

Sony публикува финансовите си резултати за второто тримесечие на фискалната 2019, което приключи през септември, а от данните става ясно, че се запазва негативната тенденция при мобилното подразделение на компанията. През въпросния период японците са доставили 600 000 смартфона, като за пореден път се намаляват очакванията за продажбите през цялата година до 3.5 милиона телефона. По този начин не се оправдават и очакванията за силно представяне на флагмана Xperia 1.

Първоначалните прогнози бяха, че през настоящата фискална година ще бъдат постигнати 5 милиона доставки, но след това те бяха ревизирани на 4 милиона броя. За постигането на зададените цели се разчита на силни продажби на Xperia 5 през празничния период в края на годината. Макар да не споделя конкретни финансови резултати за мобилното си подразделение, Sony очаква то да излезе на печалба през първото тримесечие на 2021.

Междувременно от компанията се фокусират върху намаляването на разходите и разработката на 5G смартфони. Очаква се, че всички флагмани на компанията през 2020 ще могат да работят с мрежите от ново поколение. Иначе оперативната печалба на японците за тримесечието достига 279 милиарда йени (2.3 милиарда евро), което е с 19% повече от очакванията на анализаторите. Печалбите на подразделението за сензори за камери се увеличават с 59% до 76.4 милиарда йени (631.35 милиона евро).

Източник: Sony, Reuters

Оферти на деня

 • Защо пък, аз ги харесвам и винаги съм ги харесвал, просто вече не съм готов да дам подобна цена за смартфон! Но те не са виновни за това, че аз съм се променил, просто такова е стечението на обстоятелствата! Имат най-добрия дисплей на пазара /за Xperia 1/, последния премиум процесор, отлична камера, както винаги при Сони, добра батерия и перфектен, за мен, дизайн, но...не мога да дам поне 1500 лв. за смартфон, вече не! Приоритетите са други! В Теленор може да купиш Xperia 1 за 1150 лева. Само, че нито дисплея е най-добрия (има ужасна видимост на пряка слънчева светлина), нито камерата е най-добрата, пък батерия може спокойно да се нареди като най-слабата във флагман за 2019 г.
  Spikul
 • Най-добрите камери за телефон! Винаги съм предпочитал тази марка, обаче цените да високи, за това им намаляват продажбите!
  AutoBot
 • Защо пък, аз ги харесвам и винаги съм ги харесвал, просто вече не съм готов да дам подобна цена за смартфон! Но те не са виновни за това, че аз съм се променил, просто такова е стечението на обстоятелствата! Имат най-добрия дисплей на пазара /за Xperia 1/, последния премиум процесор, отлична камера, както винаги при Сони, добра батерия и перфектен, за мен, дизайн, но...не мога да дам поне 1500 лв. за смартфон, вече не! Приоритетите са други!
  bibo35
 • Как нищо интересно?
  Много модерни дистанционни :D
  geleto_
 • Упорито продължават а се закопават сами и не приемат, че хората не им харесват вече телефоните. Не стига, че нищо интересно не предлагат, но и слагат нереално високи цени.
  Spikul