Sony отлага демонстрирането на първите игри за PlayStation 5

Sony смяташе да покаже някои от първите игри за PlayStation 5 в рамките на специално онлайн събитие на 4 юни, но компанията промени намеренията си и обяви, че го отлага за неопределено време. В съобщението не се посочва конкретната причина, но най-вероятно тя е свързана с продължаващите размирици в САЩ, които започнаха, след като чернокожият Джордж Флойд почина при арест след упражнена от полицията сила.

Японската компания посочва, че макар геймърите по света да искат да видят игри за PS5, тя не смята, че сега е точното време за празнуване, и изтъква, че има много по-важни гласове, които трябва да се чуят. Не е изключено част от планираните за демонстрация игри да са включвали битки с повече насилие, така че Sony се застрахова срещу евентуални критики, ако ги беше показала на фона на сблъсъците в САЩ.

Решението на компанията обаче беше посрещнато с одобрение, така че явно е било правилното в случая. Преди дни и Google забави за неопределено време премиерата на първата публична бета на следващото издание на Android, която беше планирана за 3 юни. Посланието на компания е подобно - "Сега не е времето за празнуване".