Sony подготвя отговор на Microsoft Game Pass

Sony подготвя отговор на Microsoft Game Pass

В интервю за руската новинарска агенция ТАСС шефът на Sony Interactive Entertainment (SIE) Джим Раян разкрива, че броени дни след старта на продажбите на PlayStation 5 конзолата е напълно разпродадена, което едва ли е изненадващо за някого (все пак може и да успеeтe да се сдобиeте с една през VIVACOM). Според него ситуацията е щяла да бъде до голяма степен такава и без пандемията, но може би компанията е щяла да има малко повече бройки от устройството.

Иначе пандемията е затруднила не само глобалния дебют на конзолата, но и нейното производство заради ограниченията за пътуване. Това е ограничило достъпа на компанията до заводите й в Азия и се е наложило цялата подготовка за производството да бъде извършена дистанционно чрез камера. Това е било сериозно изпитание за прецизно устройство като PlayStation 5.

Раян подсказва, че компанията готви и отговор на услугата Game Pass на Microsoft, която осигурява на потребителите достъп до колекция от игри, включително и нови заглавия, срещу фиксирана месечна такса. Той обаче споделя, че сега не е моментът за разкриване на повече подробности за предложението, така че ще се наложи да почакаме, за да разберем какво се има предвид. В момента Sony предлага абонаментната услуга PlayStation Now.

На въпрос кога създателите на игри ще започнат да се възползват напълно от възможностите на PlayStation 5, като разработват игри, които ще работят с нея, но не и с PS4, Раян отговаря, че историята е показала, че това става на втората или третата година от излизането на дадена конзола. Според него към 2022 може да видим по-впечатляващи неща, както това е станало през 2015-2016 при предходното поколение.

Източник: ТАСС