Sony подготвя смартфон с отвор в екрана

Sony подготвя смартфон с отвор в екрана

Благодарение на патентна заявка към WIPO научаваме, че Sony се готви да представи смартфон с отвор за предната камера в екрана. Към заявката има и няколко екранни снимки, които показват различни функционалности на устройството и как отворът се вписва в някои приложения.

Според съставени от LetsGoDigital рендъри на модела и наличните данни, отворът ще е позициониран централно в горната част на екрана. За съжаление, на този етап няма допълнителна информация за въпросното устройство.

Наскоро в базата данни на Geekbench се появи модел на компанията, който се предполага, че е Xperia 3. Той ще включва чипсет Snapdragon 865 в комбинация с 12GB RAM. Сред възможните му параметри са още 5G свързаност, шесторна основна камера и дисплей с резолюция QHD.

От негова предполагаема снимка обаче знаем, че той няма да има отвор в дисплея. Разбира се, има възможност снимката да не е правдоподобна. Традиционно Sony представя нови модели по време на мобилния конгрес през февруари и очакваме тази стратегия да продължи и през 2020.

Източник: LetsGoDigital