Samsung Galaxy S11 ще се ремонтира по-трудно

Samsung Galaxy S11 ще се ремонтира по-трудно

Информация от Южна Корея разкрива, че Samsung ще направи промени в конструкцията на моделите от серията Galaxy S11, които най-вероятно ще затруднят още повече ремонта им извън оторизираните сервизи. Според The Elec компанията ще заложи на лепило за фиксиране на компонентите в много от своите смартфони, включително и Galaxy S11, вместо на досега използваната двойнолепяща лента.

През тази година лепило е било приложено във всички модели от сериите Galaxy A и M, така че е логично това да продължи и при флагманите. Доставчици на лепила са американската HBFuller и китайската Weldbond. Лентата изисква повече място, а лепилото позволява да се намалят още повече страничните рамки на дисплея. То намалява и производствените разходи, защото лентата има нужда от повече обработка, а освен това голяма част от нея се изхвърля.

От друга страна лентата има по-добри водоустойчиви свойства и може лесно да се подмени при ремонт само със загряване на компонентите. Междувременно експерти посочват, че при лепилата е отчетен голям напредък по отношение на здравината, водоустойчивостта и лекотата на замяна, а през последните години китайските производители ги използват все повече.

Според скорошно интервю на изпълнителния директор на Weldbond, от произведените в Китай 700 милиона смартфона 500 милиона са с лепила на компанията. Samsung също преминава към този материал в своите премиум модели и според The Elec лепило вече е било ползвано в части от моделите на Galaxy Note10. Изданието посочва, че тази практика ще продължи и в новата серия Galaxy S, която ще видим през февруари.

Източник: The Elec

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Винаги съм се чудел на такива първосигнални мнения като твоето. Искренно се надявам,когато си го ползвал "неряазлепимия" , счупил тъча по някаква причина и да нямаш възможност да си изтеглиш снимките примерно от кръщенето на нечие дете,, които ще се окажат най-важните в живота на съпругата ти... безценни. Те тогава като отидеш при някой колега с "неразлипимия" ти телефон и като тръгне да го "лекува" и се окаже, че флаш паметта е безвъзвратно разлепена или поредена и те тогава ще те питам каква песен ще пееш. Не мога да разбера юзерите на Ейпъл, Самсунг и други тея им се гаврят като им налагат хиляди забрани. Няма да държите телефона така,. после ще ви криптираме паметта за да изгубите всички спомени, ще ви направим телефоните да работят за 6 месеца за няколко хилки и ако може по-тънки, че като седне мАЦЕТО ВЪРХУ него моментално да се счупи и въпреки всичко малоумниците ги купуват, и послеа като почне ходенето по мъките тогава разбират в какъв филм са се вкарали. Някой ще пише нали има облаци.. да но по закона на Мърфи ,винаги се случва най-лошия сценарии.... Честно от ВинМобайл бях най-доволен. Всичко беше отключено, всичко беше ясно и когато се случваше "немислимото" пак имаше оправия... да спасиш важните за тебе неща. Все пак може и да е за добро.. Цените за подобни услуги ще се вдигнат. Кой бяга от няколко стотин лева в повече.
    Nokia920
  • Абсолютно подкрепям китайците ( в случая ). Какви разглобявания❔, какви ремонти ❔- ползваш и сменяш. Би ли ремонтирал дъвкана дъвка ❓
    Kuzmanow