Sony се кани да пусне Xperia M5 в Европа през февруари

Sony се кани да пусне Xperia M5 в Европа през февруари

Без съмнение един от най-интересните смартфони от среден клас на Sony през миналата година беше Xperia M5. Устройството беше представено през август, но така и не се появи в Европа, тъй като японската компания реши да го пусне на избрани пазари от групата на развиващите се страни. Съвсем скоро това ще се промени тъй като Sony се кани да започне продажбите на смартфона и на нашия континент от февруари.

Информацията вече е потвърдена от представителите на компанията в Полша, Холандия и Англия, но засега не е ясно каква цена можем да очакваме. Carphone Warehouse вече приема предварителни поръчки на Острова за трите цвята на телефона (бял, черен и златист) с началото на доставките 8 февруари, но засега са налични само оферти при сключване на двугодишни договори за мобилни услуги на EE и Vodafone. В Холандия телефона ще се предлага от T-Mobile от 2 февруари.

Sony Xperia M5 акцентира върху фотографските възможности и има водоустойчив корпус. Камерата е с резолюция 21.5MP и е снабдена с хибриден автофокус, система за 5x приближение без загуба в качеството и запис на 4К видео. Предната камера е с резолюция 13МР и има система за автофокус за още по-ясни селфита, които могат да бъдат разнообразени чрез допълнителни ефекти.

Смартфонът осигурява 5” Full HD IPS дисплей с технология Mobile BRAVIA Engine и е снабден с метална рамка със стоманени ъгли за по-голяма здравина. Батерията е с капацитет 2600 mAh, което според Sony осигурява два дни на работа. За производителността отговаря 64-битов осемядрен чипсет MediaTek Helio X10 с честота 2.0 GHz, който е комбиниран с 3GB RAM.

Източник: Xperia Blog