Мартенските изненади от Apple ще включват специално издание на iPhone 5s (обновена)

Мартенските изненади от Apple ще включват специално издание на iPhone 5s (обновена)

Слуховете, че Apple работи по нов модел iPhone с диагонал на дисплея от 4” получиха новa подкрепа от източници на сайта 9to5mac. Според информацията става дума за подобрена версия на iPhone 5s, която най-вероятно ще се казва iPhone 5se - буквите se идват от “special edition”. Като цяло компанията ще запази дизайна на iPhone 5s и устройството отново ще разполага с жак за слушалки.

Сред посочените промени в новия модел присъстват 2,5D предпазно стъкло за дисплея, две камери с резолюция 8МР и 1,2МР като в iPhone 6, възможност за правенето на големи панорамни снимки и за автофокус при заснемане на видео, барометър за отчитане на изкачването в приложението Health и NFC чип за ползване със системата Apple Pay.

Очаква се устройството да използва процесор A8 с копроцесор М8 като тези в iPhone 6 и да поддържа Bluetooth 4.2, VoLTE и WiFi 802.11ac като iPhone 6s. Интересно е, че компанията ще добави и поддръжка за функцията Live Photos, въпреки че екрана на телефона няма да поддържа технологията 3D Touch. Очаква се iPhone 5se да замени сегашния iPhone 5s и ще запази цената му, а началото на продажбите ще е през март или април след представянето през март.

През март Apple би трябвало да покаже и ново издание на Apple Watch, но за втората версия на часовника с промени в хардуера и дизайна ще трябва да изчакаме до септември. През март компанията ще представи нови цветове за устройството и повече варианти на каишките за носене. Сайтът споделя, че на събитието може да бъде представена и платформата WatchOS 2.2 с допълнителна функционалност.

Източник: 9to5mac (1), (2)

Ново

От холандския сайт Onemorething идва снимка, за която се твърди, че показва очаквания iPhone 5se. Китайски източник твърди, че батерията на телефона ще е с капацитет 1624 mAh, а цената на устройството ще бъде 3688 юана (520 евро), вероятно за версията с 64GB памет.

 • Завиждаме завиждаме.... Много даже, ден и нощ се ядеме и не можем да спим. Даже имаме клуб "завистниците на Росенчо" седим там и плачем. Имаме ти плаката залепен на стената с ника и как държиш п70 и завиждаме, завиждамееееее
  Holon
 • Можете да си завиждате колкото си искате, не ми пречите... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Ако не беше Росенчо тука да ни казва новините, щяхме да тънем в невидение, сладурче не се карай с него, да не се обиди, че после ще седим тука с тебе и ще пляскаме с ръце. Извини му се веднага и го прегърни даже. Човека тука седи , вади новини за най- лошата и зла марка в света пък ние се караме с него. Трябва да се засрамим, Росенчо продължавай с новините- ти си номер 1. Всички овце на алчаната компания те обичаме.
  Holon
 • Преди седмици говореше как никога не би си купил техен продукт, а сега имаш такъв.. Истината е едно счупено Леново.. С тебе няма смисъл да де общува. Продължавай да пишеш за компания която не ползваш и не разбираш. Ние ще се смеем на простотията ти. Още безсмислени теми :) П.С: Когато аз имах Правец, ти още калкулатор не си бил ползвал и виждал, но както и да е. Ти си "най" ;)
  sladyrko
 • Много си далече от ИСТИНАТА! Не харесвам ПОЛИТИКАТА на компанията, все още имам Apple ][ работещ и закупен от мен, Long... Long time AGO... Което ти няма как да разбереш. Да не говорим за другите и PC-та които съм използвал във времето, което ти не си бил дори в "мокрите" мечти на майка си и баща си... (flower) Ами да "вадят", на по-малък екран от 5" не бих се върнал, на по-голям също ми е неудобно да работя... :D
  PoceH_BS
 • [Quote]iPhone с диагонал на дисплея от 4”[/Quote] Недоволните от "фаянсовите плочки" могат да се върнат към "перфектния" размер (ъъъъ, не беше ли 3.5"?)... :D:D:D
  PoceH_BS