Sony свали Cyberpunk 2077 от PlayStation Store (обновено)

Sony свали Cyberpunk 2077 от PlayStation Store (обновено)

Sony временно премахна Cyberpunk 2077 от PlayStation Store и започна да връща парите на хората, които са закупили играта. Това се дължи на факта, че заглавието, което се появи съвсем наскоро, има много бъгове за конзолите от предходното поколение.

И докато при PS5 представянето e приемливо, то при PS4 и Xbox One нещата са доста по-зле. Решението на Sony идва броени дни, след като разработчикът на Cyberpunk 2077 CD Projekt Red реши да връща парите на потребителите с PS4 и Xbox One, които пожелаят това.

Засега не е ясно кога играта отново ще е налична за платформата и няма индикации дали Microsoft също възнамерява да предприеме подобна стъпка. CD Projekt Red от своя страна заявиха намеренията си да пуснат обновления за играта, с които да отстранят проблемите. Съвсем скоро се очаква втората ѝ актуализация, а през януари и февруари ще има по-значителни обновления.

Източник: Sony

Ново

Според коментар за Reuters на изпълнителния директор на CD Projekt в момента не се преговаря с Microsoft за евентуално сваляне на играта от магазина за конзолите на компанията.

Ново (19.12)

Microsoft също обещава да върне парите на закупилите дигитална версия на играта от Microsoft Store, но засега компанията няма намерение да я свали от продажба.