Sony тества стрийминг на видео за абонатите на PlayStation Plus

Sony тества стрийминг на видео за абонатите на PlayStation Plus

Sony тества нови екстри за абонатите на PlayStation Plus и сред новостите е услуга за стрийминг на видео. Предложението на име PlayStation Plus Video Pass ще е достъпно през следващата година само за потребителите в Полша. В началото те ще имат възможност да гледат 15 филма и 6 сериала на Sony Pictures, а на всеки 3 месеца ще бъдат добавяни нови до края на тестовете.

Съдържанието ще е достъпно безплатно за всички с активен абонамент за PlayStation Plus, които ще могат да изтеглят специално приложение за PS4 и PS5. Засега не е ясно дали тестовете ще бъдат разширени и в други региони, но според Ник Магуайър, който е вицепрезидент на Global Services в Sony Interactive Entertainment, тези в Полша ще покажат на компанията какво се гледа повече и как потребителите на PS Plus ползват услугата.

Като добави и филми към PlayStation Plus Sony може да увеличи добавената стойност на предложението, което в момента носи по няколко игри на месец, възможност за онлайн игра и облачно пространство за съхраняване на игровия прогрес. Японската компания има обширна библиотека от филми и аниме, така че лесно може да предложи част от тях, за да увеличи тежестта на PS Plus.

Източник: VGC