Sony Xperia S е стилен и функционален

Sony Xperia S е стилен и функционален
Премиерата на Sony Xperia ion вече се състоя, но японската компания ни е подготвила и друга изненада, която ще бъде официално представена по-късно днес. Става дума за модела Sony Xperia S, който, по всичко личи, е вариант на Xperia ion за пазарите извън Щатите, макар и с някои хардуерни промени. Онлайн вече се появиха подробности за характеристиките на устройството и бързаме да ги споделим с вас. Оказва се, че Xperia S е част от новата серия Xperia NXT, в която са включени продуктите от следващо поколение на компанията. Основно място в нея ще заеме дизайнът, който носи името Identity Iconic. Част от него е прозрачната лента в долната част на корпуса, която чрез светлина известява за настъпването на различни събития. Според компанията това решение подчертава дисплея, но освен това в долната част на корпуса е поместена и антената.

По отношение на техническите характеристики ни очакват двуядрен процесор Qualcomm MSM8260 с работна честота 1,5GHz, 32GB вградена памет, 4.3" Reality display с Bravia Engine и резолюция 720 x 1280 пиксела, което подсказва, че екранът предлага впечатляващата пикселна гъстота от 342PPI. Камерата е снабдена с 12MP Exmor R сензор с f/2.4 бленда и възможност за запис на 1080p видео. За любителите на видеоразговорите има 1.3MP предна камера, която може да записва 720p видео. Подобно на Xperia ion, Xperia S ще е готов за снимане само 1,5 секунди след натискане на бутона на камерата.

Сред другите характеристики на устройството откриваме батерия с капацитет 1750mAh, HDMI изход и NFC възможности, които ще са от полза за връзка с новите аксесоари на Sony Xperia SmartTags NFC. Подобно на Xperia ion и Xperia S ще е сертифициран PlayStation телефон, което означава, че с него ще могат да се играят и PlayStation игри. Смартфонът тежи 144 грама и е с размери 128 x 64 x 10.6 мм, а продажбите му ще започнат в края на второто тримесечие. Първоначално ще работи с Android Gingerbread 2.3, но после ще получи ъпдейт до Android 4.0.

 • [Quote]Pc тата на епъл имат дизайн, но не достигат в никакъв случай SONY[/Quote] Поясни.
  deezel
 • [Quote]Автор: behroozwolf тей тей :D, не всеки може да отдели 800-900лв за телефон, да не говорим че да же с мъка ще го купя, ако тръгна да пестя :D [/Quote] Абе трябваше да пестиш на младини бре ;) сега да си харчункаш безразсъдно :D Хайдеееееее...... тилифоните ще стават все по-тънки и плоски :D:D:D
  Capo_69
 • тей тей :D, не всеки може да отдели 800-900лв за телефон, да не говорим че да же с мъка ще го купя, ако тръгна да пестя :D
  behroozwolf
 • Pc тата на епъл имат дизайн, но не достигат в никакъв случай SONY :) Пък и ако го произвеждат в Япония още по -хубаво.
  edis_feyziev
 • Обяснил съм какъв ми е проблемът. Нямам нищо против нито една компания, нито пък съм зомбиран фен, просто разбираш ли, навсякъде Епъл, Епъл, Епъл... :| по темата - дизайна ми харесва, SONY логото отива повече :D
  fintaraBG
 • [Quote]Мамка му, защо навсякъде Apple? Apple, Apple, Apple, Apple, Apple, навсякъде, всеки ден чувам тая дума поне по 10 пъти на час. Явно добре са си свършили работата с рекламата... Ама на мен взе да ми втръсва, честно казано. (no)[/Quote] Ами няма как да не се спомене името на Apple, при положение че от Sony официално си казаха, че им обявяват война - мобилни телефони, компютри и т.н. ; Това са два големи гиганта, които очевидно ще се борят със зъби и нокти за клиенти, което пък обещава доста добри продукти и от двата производителя. Така че не виждам какъв ти е проблемът, че съм споменал Apple
  SwollenMembers
 • Мамка му, защо навсякъде Apple? Apple, Apple, Apple, Apple, Apple, навсякъде, всеки ден чувам тая дума поне по 10 пъти на час. Явно добре са си свършили работата с рекламата... Ама на мен взе да ми втръсва, честно казано. (no)
  fintaraBG
 • Е, това вече си е друго нещо ... оригинален дизайн, Li-Ion 1750 mAh, displey 720x1280, 12 MP camera .... Sony : ) Apple ще си имат неприятности с японците (yes)
  SwollenMembers
 • [Quote]Автор: behroozwolf остава и да му сложат прилична цена и със спестявания от 1-2 години може и да успея да го взема[/Quote] Ееееееее....., има хора който печелят по 5 бона дневно :D Аз примерно няма да събирам за тилифон, а ще чакам такъв тънък 7-10мм с копчета (страничен слайд) (beer) Ама май ......, няма да се дочакам и ще си ползвам Нокиа 1100 :D:D:D:)
  Capo_69
 • няма как да му сложат неква безбожна цена :) няма да се продава:)
  alskaranne
 • Интересно,въпреки че,не е сони ериксон на задния капак си остава запазената зелена точка.Явно за да напомня за доброто старо минало(yes)
  kom6ito
 • Без Горила стъкло и слот за карти памет...
  Navo
 • Ми то си го има от шест години.
  vladovn
 • Много [i]умен [/i]коментар... (no) Към 'програмистите' на сайта: Сложете автоматично да се слага линк към новината в първия коментар. Няма смисъл да казвам защо. edit: вярно...
  fintaraBG
 • Мен ме изненада приятно, предполагам, че ако става, ще е следващия ми телетон! 8)
  val4o88
 • Много тъпо, че са му орязали дисплея в европейската версия, поне ако инфото е вярно.
  mkpetrov
 • остава и да му сложат прилична цена и със спестявания от 1-2 години може и да успея да го взема :D
  behroozwolf
 • SONY това вече е нещо друго,надявам се (yes)
  alskaranne