Xperia ion e първият LTE смартфон на Sony

Xperia ion e първият LTE смартфон на Sony
Изглежда, обещаната промяна на бранда Sony Ericsson вече е в сила - преди минути беше представен първият смартфон, който носи само името на японската компания. Това е Xperia ion, който ще осигури LTE възможности за потребителите на американския оператор AT&T през второто тримесечие на годината. Смартфонът работи с Android 2.3 (по-късно ще получи Android 4.0), но въпреки това е един от най-надарените в технологично отношение модели, които сме виждали изобщо.

Xperia ion разполага с 4.6" HD Reality дисплей с Mobile BRAVIA Engine и резолюция 1280 x 720 пиксела, двуядрен процесор Qualcomm с работна честота 1,5GHz и 12MP камера с Exmor R сензор, който се справя по-добре при ниска осветеност. Компанията твърди, че камерата е готова за снимане за 1,5 секунди чрез технологията Fast Capture.

Сред останалите опции на смартфона са NFC възможности, 1GB RAM, 16GB памет за съхраняване на файлове и за пръв път в телефон на компанията - възможност за работа с LТЕ мрежи. Устройството е обвито в алуминиев корпус и ще се продава ексклузивно в мрежата на AT&T.

  • Телефона не е лош, особено ако и варианта предназначен за Европа има сьщтата функционалност ще се радва на успехи... И пожелавам на сони от тук на татък да им вьрви по вода, но както всички знаем нищо не идва даром - дано ни зарадват с Добри модели в бъдеще(yes)
    PhoEnix_Z.N
  • naistina sam vpechatlen tova shte si kupia na 100% smeniam moia iPhone 4 s tozi strahoten smartfon nai nakraia strahoten material i dizain i harakteristika (yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
    mark 6869
  • Оооооооо, много съм впечатлен. Ползвам само телефони SE и почти бях решил следвашият да е Самсунг или HTC, но май ще си остана верен отново на SE или само SONY. (yes)(yes)(yes)
    BenM