Sony Xperia X Performance застана на върха в класацията за камерафони на DxOMark

Sony Xperia X Performance застана на върха в класацията за камерафони на DxOMark

Компанията DxOMark е готова с тестовете на актуалния флагмански смартфон на Sony Xperia X Performance и резултатите показват, че устройството има една от най-добрите мобилни камери в смартфон, която го поставя начело на класацията с 88 точки наред с HTC 10 и Samsung Galaxy S7 edge. Миналата година Xperia Z5 също успя да заеме първото място (с 87 точки), така че Sony очевидно е успяла да подобри представянето на камерата.

Препоръчани оферти

DxOMark остават впечатлени от бързия и точен автофокус, добрата експозиция, динамичния диапазон на сензора, ниското ниво на шум при по-слаба осветеност и детайлите при активиране на светкавицата. Като минуси се посочва това, че режимът HDR невинаги се активира при необходимост, балансът на бялото е непостоянен при ползване на светкавица, а освен това при външни снимки се наблюдава малко количество цветен шум.

Xperia X Performance има 23MP 1/2,3” сензор Sony Exmor, който е комбиниран с F2.0 бленда и широкоъгълна 24mm оптика. Добавена е система за предиктивен автофокус, която е разработена съвместно с екипа от фотографското подразделение Alpha и предлага подобрени възможности за проследяване на обекти, а освен това и диапазонът на светлочувствителност по ISO е разширен до 12800.

Източник: DxOMark

 • При мен лаг засега в Албум няма - вътр. памет 80% заета:-)
  Gosheto08
 • [Quote]При различни условия се вижда как надмощието на дадена камера взема връх.[/Quote] Абсолютно си прав. Няма телефон чиято камера да е най-добрата във всички ситуации. Именно това е методологията за оценяване на сайтове като DxOMark. Те не правят преки сравнения между различните камери, а тестват всяка една поотделно в различни условия и при различни показатели и накрая публикуват осреднения резултат. Това е възможно най-коректния метод и не разбирам защо се опитвате да ги изкарате корумпирани. Тяхната система за оценяване е същата като тази в образованието. Ако два ученика завършат образование с еднакъв бал от 4.50, но единия е имал 6 по математика и 3 по физическо, а другия съответно е имал 5 по математика и 4 по физическо, кой от тях е по-добрия ученик? В крайна сметка и двамата са с един същ общ успех. ;)
  Weasel
 • Силно прехвалена камера. Явно дадените пачки си казват думата. При различни условия се вижда как надмощието на дадена камера взема връх. А лага в галерията на Сони е ужасяващ. П.п. Същия този сайт преди време обяви камерата на айфон 6(притежавам телефона), за най-добра камера в телефон. После явно и Самсунг бутна някоя и друга пачка и обявиха камерата на note 4(имах и този телефон) за също толкова добра хаха. [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Xurxfm5FRgs&feature=youtu.be[/Youtube]
  СтенлиРойс
 • Тук наистина Sony е по-добре. Доколкото помня при ниска осветеност изоставаше...
  abando
 • Да, именно от тези специализирани сайтове се разбира как снима Z5 и S7. Един от тези сайтове е и DxOMark и не разбирам защо не му се доверявате след като вярвате на ревюта в нета. Едните били корумпирани, другите били корумпирани, на третите не можело да се вярва... ами тогава вярвайте на очите си. :) Ето снимка от Galaxy S7 от gsmarena: http://cdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/16/samsung-galaxy-s7/camera/gsmarena_001.jpg Ето и от Xperia Z5 пак от gsmarena: http://cdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/15/sony-xperia-z5/camera/gsmarena_001.jpg Ето 100%-ов кроп от двете снимки, къде ясно се забелязва, че в камерата на Z5 има много повече детайл (обърни внимание на шарките в мазилката примерно в кафявата лента на балкона) отколкото при S7. http://store.picbg.net/pubpic/7F/18/d0f044cb7f957f18.jpg Сега кажи честно, коя от двете снимки е по-добра?! :) В днешно време, камерите на всички телефони от висок клас са достатъчно добри и е смешно като започнете да си ги мерите. :)
  Weasel
 • Мнението ти е типично фенско.... Дай да видим една сцена с двата телефона. Имаш ли такава? Ако нямаш, то има специализирани сайтове за ревюта на камери където се вижда, колко добър е Z5.
  abando
 • Никога избора ми на телефон не е повлиян от ревюта, чужди мнения и т.н. Навремето имах Sony Xperia Z2 и SG5 и точно на снимки Сони-то превъзхождаше, а музиката и корпуса на 5- тицата бяха под минимума, поради което бързо се разделих с Самито, и до ден днешен не съжалявам. Относно качеството на снимките при SXZ5, само хейтър и човек който не е снимал с него може да говори че не бил снимал както трябва. Справя се дори по-добре от SG7 точно поради това се отказах от покупка на 7-мица.
  Gosheto08
 • Почти всички специализирани сайтове не са обективни. За съжаление, това влияе силно на продажбите. Напр., по мое мнение - ГСМАрена е силно пристрастен към Самсунг. Phonearenа е по-обективен и неутрален, с леки симпатии към Apple. Най-смешен е руският сайт на Муртазин. В последните години се пребоядиса няколко пъти. Обикаля света човекът,живее си, пари трябват за това. Има един - DM. Тествали 5 смартфона и правят извод кой е най-добрия дисплей в света. :D
  buttman
 • То е абсурдно и S7 да присъства там, след като снима по-зле и от S6 :D
  behroozwolf
 • Да , Sony определено изостават със фотографските възможности и този сайт DxOMark не е адекватен. Спомням си навремето като поставиха Z5 на първо място, а телефона откровенно снима много по-зле от конкуренцията.
  abando
 • DxOMark отдавна са си компрометиран сайт. Там който плаща, той е на върха. АБСУРДНО е телефони като Galaxy S7, LG G5, хеле пък Lumia 1020 да са след Sony.
  strikercho