Sony Xperia XZ2 Premium предлага 4K HDR дисплей и двойна камера

На премиерата на серията Xperia XZ2 по време на мобилния конгрес Sony показа и интересна система за двойна камера, за която обеща, че ще осигури впечатляващи способности за снимане на тъмно. Тогава компанията обеща, че ще видим добавката в продукти през идните месеци и вече е готова да представи първото устройство с разработката. Това е Xperia XZ2 Premium, осигуряващ 4K HDR 16:9 дисплей с диагонал 5.8” и резолюция 2160 x 3840 пиксела, който е с 30% по-ярък от този на своя предшественик, чипсет Snapdragon 845, 6GB RAM и 64GB разширяема памет.

Аксесоари за:

По-интересна е ситуацията с двойната основна камера. Подобно на системата на Huawei тя ползва комбинация от монохромен и цветен сензор – първият е с резолюция 12MP и размер 1/2.3” (размер на пикселите 1.55 микрометра, F1.8), а другия е 19MP (1/2.3”, 1.22 микрометра, F1.6). След заснемане на кадрите специален процесор на име Aube комбинира данните от двата сензора (цвят плюс интензитет на отразената светлина) за получаване на крайно изображение с повече детайли и по-малко шум. Системата позволява запис на видео с ISO 12 800 и заснемане на снимки при ISO 51 200. Двойната камера на Xperia XZ2 Premium осигурява възможност за боке ефект, а ако търсите класически изглед на снимките и видеото винаги можете да снимате само с монохромния сензор.

Камерата за селфита е с резолюция 13MP, бленда F2.0 и размер на сензора 1/3.06”. Сред останалите характеристики откриваме познати възможности като запис на 4K HDR видео, заснемане на super slow motion видео при 960 fps и 1080p резолюция, стерео говорители със система за динамична вибрация като тази в Xperia XZ2, безжично зареждане, липса на жак за слушалки, стъклен заден панел (Gorilla Glass 5), водоустойчивост и Android Oreo. Капацитетът на батерията в смартфона се е увеличил до 3540 mAh, а заедно с това теглото му е нараснало до цели 236 грама. Продажбите на Sony Xperia XZ2 Premium ще започнат през лятото, но засега не знаем на каква цена. Не знаем и дали ще се появи в България - оказва се, че устройството няма да се предлага в Обединеното кралство и Ирландия.

Източник: Sony