Sony Xperia Z1F е умалена версия на Xperia Z1

Sony Xperia Z1F е умалена версия на Xperia Z1
Sony успя да смали флагмана Xperia Z1 и да побере впечатляващите му технически характеристики в много по-компактна и удобна за употреба форма. Устройството, което беше представено на събитие на NTT DoCoMo, носи името Xperia Z1F и засега ще се предлага само на японския пазар. Като се изключат използваните 4,3" дисплей с резолюция 720р и батерия с капацитет 2300 mAh разликите с Xperia Z1 не са много.

С тегло 140 грама Xperia Z1F успява да предложи 20,1МР камера с G оптика, четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2.2GHz, 2GB RAM, 16GB вградена памет и NFC възможности. Устройството отново има водоустойчив корпус и ще се предлага от декември в 4 различни цвята - жълт, черен, бял и розов.

Тенденцията за предлагане на мини версии на топ моделите се забелязва при все повече производители през последните месеци. Така компаниите могат да предложат по-компактни устройства за потребителите, които не искат да носят големи телефони. Обикновено тези мини телефони са с много по-скромни хардуерни характеристики, но Sony Xperia Z1F прави приятно изключение.

http://www.nttdocomo.co.jp/english/info/media_center/pr/2013/1010_00.html

Повече снимки има в The Verge:
http://www.theverge.com/2013/10/9/4822676/sony-xperia-z1f-cameraphone-announced-in-japan

  • [Quote]За първи път нещо различно. Мини версия, която е реално мини, а не различен телефон със същото име.[/Quote] (yes) Точно казано. Може би ще се бръкна за този модел, но нека да видим...за сега само за Япония ще се предлага(no)
    afficionado
  • За първи път нещо различно. Мини версия, която е реално мини, а не различен телефон със същото име.
    stefanicio
  • Не разбирам защо ти е др. статия.
    evir