Sony Xperia Z2 има много качествен екран, показват ранни измервания

Срещата и с Xperia Z2 в Барселона ни остави впечатлени от IPS екрана, който Sony е използвала в новия си флагман и се оказва, че не сме единствените с такова мнение. Това показват и измерванията на панела, които Франсоа Симон и Ерика Грифин са направили на щанда на японците на мобилния конгрес. Те са използвали специално оборудване, което е показало, че екрана има много висок цветови диапазон, който се доближава до този на Super AMOLED, а цветопредаването е отлично.

Според двамата демонстрираните в Барселона телефони са били без изкуствено подсилени цветове, които въпреки че са изглеждали много наситени не са били като неестествените, често показвани от панелите на Samsung. По-късно очакваме по-конкретни измервания с използването на референтен спектрометър за прецизно определяне на цветната температура и гама.

https://plus.google.com/+EricaGriffin/posts/Xo4HibU7Wgo

 • Имаха общо предприятие за TN LCD (Super LCD), но Sony си продадоха дяловете на Samsung. :| Сега правят Triluminos.
  A4i
 • До скоро Самсунг им правеха и дисплеите, но нали се скараха и бяха принудени да ходят при Шарп.
  aliask
 • sgs_maniak това, че Самсунг правят процесори за Епъл, не означва, че и те ги изполват. До колкото знам Exynos нямат нищо общо с тези в iPhone. Колкото за дисплея, определено Епълския е по-добрия що се отнася до реалност и репрезентация на цветовете според мен
  TheGuardianOfKalibus
 • http://www.youtube.com/watch?v=AMfo-Sc3dk4 Какво по хубаво от директно сравнение ;)
  Scorpinox10
 • Здрасти колега ДА новите IPS LCD дисплеи са с отлични цветове. А за твоя информация дисплеите на айфоните се произвеждат от Sharp а процесорите от Samsung. ;)
  sgs_maniak
 • Ако повторят грешката със Z1, където от дисплей до дисплей се виждаше откровена разлика с просто око (жълти оттенъци и прочие), мен лично ме губят като клиент поне за следващите 2 години. (whistle)
  vctrdnl
 • [Quote] които въпреки че са изглеждали много наситени не са били като неестествените, често показвани от панелите на Samsung. [/Quote] Доближавал се... Сигурно има 3 пъти по-висока яркост от амоледа на Самсунг. И едва ли е нужно на слънце всеки път да включваш амоледа на авт. яркост, за да се види нещо.
  buttman
 • Нормално. Sony следват пътя на Apple, а именно IPS LCD. Само, че за разлика от ябълката, джапонетата чак сега достигат оптимален баланс на цветовете, т.е. с няколко години закъснение.
  strikercho
 • Щом се доближава до този на Super AMOLED ,значи скоро ще се доближат и до други предимства на Самсунг... ;)
  nikolaiii
 • Екрана е комбинация от IPS панел и triluminos подсветка. Тази подсветка би трябвало да свети с бяла светлина, без оттенъци. Вероятно ще харчи и по-малко ток или ще свети по-силно при еднаква консумация със стандартните светодиоди. Все пак да изчакаме устройствата, щото Ерика на няколко пъти спомена в Youtube клиповете, че вижда разлика в цветовете на няколкото Z2 мостри изложени на WMC2014.
  A4i
 • всеки, който иска протектор, може да си залепи такъв.
  chilko