Sony Xperia Z2 се оказва доста по-издръжлив от очакваното

Sony Xperia Z2 се оказва доста по-издръжлив от очакваното
Sony Xperia Z2 е водоустойчив телефон, който отговаря на стандарта IP58, и според японската компания може да оцелее на дълбочина в сладка вода от 1,5 метра при престой до 30 минути. Шведски източници обаче разказват история, в която притежател на Xperia Z2 изгубил телефона си в морето и го е получил след 6 седмици в състояние, годно за ползване. Човекът бил на водни ски, когато изпуснал телефона си, и не е направил опит веднага да го извади.

Когато обаче пристигнал на брега, установил, че телефонът му успешно приема обаждания на дълбочина над 10 метра. След 6 седмици негов приятел се гмуркал на същото място и извадил телефона, който, макар и със счупен заден панел, се оказал в състояние да стартира и да осъществява обаждания.

http://www.xperiablog.net/2014/08/11/xperia-z2-survives-six-weeks-on-the-sea-bed-remains-in-full-working-order/

  • От както им тръгна бизнеса със Смартфоните на Сони се помислиха за велики и решиха, че могат да прилагат номерата на Ябълките... ;)
    olx99
  • Имам усещането за дежа вю :| Тая приказка не я ли вече използваха за първия Z?И то няколко пъти - ту туристи го изпускаха във водата и им го връщаха след няколко седмици, ту някакъв му пада от каяка докато снима видео-селфи и водолази му го намират - даже и видео заснел под водата (whistle) Изтърка се вече.
    AVKansazov
  • Така де, и един мармот... Реклама да става... :D:D:D
    olx99