Sony затваря завода си за смартфони в Китай

Sony затваря завода си за смартфони в Китай

Sony ще затвори завода си за производство на смартфони в Пекин с цел съкращаване на разходите и излизане на печалба през следващата година. От компанията споделят, че решението не се дължи на обтегнатите отношения между Китай и САЩ. Засега не е ясно колко служители ще загубят работата си след като производството бъде прекратено в края на месеца. Мобилното подразделение на компанията очаква загуби от 95 милиарда йени (863 милиона долара) за финансовата 2018, която завършва в края на месеца.

Информацията идва в момента, в който стана ясно, че мобилният бизнес ще стане част от новото подразделение Electronics Products & Solutions, в което компания ще му правят други два отдела - Imaging Products & Solutions и Home Entertainment & Sound. Sony ще продължи да произвежда смартфони във фабриката си в Тайланд, а част от продукцията ще бъде възлагана на подизпълнители. Компанията е с пазарен дял от под един процент в световен мащаб като основните продажби на устройства са в Япония и Европа.

Sony очаква подем във връзка с настъпването на 5G технологиите. Интересно е да отбележим, че към края на миналата година Samsung също обяви, че ще закрие една от фабриките си за смартфони в Китай, след като продажбите на компанията в страната намаляха драстично през последните години.

Източник: Reuters

Оферти на деня