Motorola: Смартфоните със сгъваем дисплей трябва да се побират в джоба на потребителя

Motorola: Смартфоните със сгъваем дисплей трябва да се побират в джоба на потребителя

Наскоро се срещнахме с Антъни Барунас, вицепрезидент на Motorola и генерален мениджър за Европа, и освен за стандартните теми като финансово представяне на компанията и пазарен дял по света и у нас си поговорихме и за плановете на компанията за следващите години.

Според Барунас на пазара за смартфони ще има три големи технологични вълни, които ще го доминират през следващите една-две години и компанията възнамерява да е част от тях. 5G е първата вълна, в която Моторола вече участва в САЩ през местните оператори. Това става чрез 5G Moto Mod, който може да се ползва с Moto Z3. На въпрос дали скоро ще има по-евтини 5G телефони Барунас посочи, че поне за известно време не очаква устройства под 1000 евро, защото компонентите все още са доста скъпи.

Втората вълна ще бъдат смартфоните от среден клас, които вече са достигнали достатъчно технологично развитие, за да предложат търсени от потребителите неща като доста добра камера и бърз процесор. Очаква се по-непретенциозните потребители да изберат тези устройства и сегментът да бележи големи ръстове. Компанията също така ще насочи серията Motorola One към нови, предимно млади потребители, а Moto G ще е позиционирана като основна серия от среден клас.

Третата вълна според Барунас ще бъдат сгъваемите смартфони. Той обаче не смята, че бъдещите устройства ще бъдат като тези, които видяхме до момента от Samsung и Huawei. От доста време вървят слухове, че компанията иска да съживи бранда RAZR, а наскоро те бяха потвърдени и официално. Барунас смята, че смартфоните със сгъваем дисплей трябва да са компактни и да предложат нещо различно от еднаквите продукти на другите производители.

Както наскоро стана ясно Motorola за първи път излезе на печалба, откакто беше придобита от Lenovo, и плановете й за следващите години включват засилване на присъствието в Индия, Китай и Европа, като и затвърждаване на силните позиции в САЩ.

Оферти на деня