Според DXOMARK камерата на Redmi Note 8 Pro не се справя особено добре

Redmi Note 8 Pro е сред популярните модели на Xiaomi, като предлага хардуерни параметри от висок клас при доста конкурентна цена. Моделът е и сред най-достъпните с 64MP сензор в основната камера, който е комбиниран с 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макро снимки и 2MP за боке ефекти. За съжаление, въпреки впечатляващата на хартия конфигурация, моделът получава едва 84 точки в теста на DXOMARK.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

По този начин моделът се нарежда до Black Shark 2 и LG V30, които имат същия резултат. Най-новото попълнение в серия Redmi Note получава 87 точки при заснемането на снимки и 78 за видео. DXOMARK отличават устройството за бързия и точен автофокус при оптимална околна светлина, както и приличната експозиция при снимане през нощта или в условията на ограничена осветеност. Сред положителните черти е и добрият боке ефект в портретен режим.

Минусите обаче са повече и включват ограничен динамичен обхват, липса на детайли и наличие на артефакти при зуум, липса на детайли при снимки на закрито и бавен автофокус при ограничена околна светлина. При заснемането на видео е отчетена добра стабилизация при статичните сцени, добра експозиция при ярка околна светлина и на открито, както и приятни цветове при снимане на открито. И тук обаче се отчита ограничен динамичен обхват, както и шум при всякакви условия, оранжев отенък при снимане на закрито и проблем с автофокуса, отново на закрито.

Източник: DXOMARK

  • Абсолютно вярно, наистина е така. На дневна светлина е отлично фотото. Както и в затворени помещения, ако е достатъчно силна светлината и ярка. Но на закрито авто фокуса е боза, от 10 снимки на движещ се обект 2-3 са читави и ясни....
    djundi